Desná slaví doma další vítězství

TJ Desná FK - Krásná Studánka 4:1 (2:0)

„Opět jsme měli komplikace se sestavou," uvedl k utkání I. A třídy za domácí tým Petr Kopal. Na lavičce tak byli desenští hráči, kteří už dlouho do utkání nenastoupili. A na hřiště vyběhli všichni zdravotně způsobilí, kteří byli k dispozici. „Ale utkání jsme, i v netradiční sestavě, kdy hráči nastoupili na postech, na které nejsou zvyklí, zvládli a vybojovali již druhé domácí vítězství," popsal závěr zápasu Petr Kopal. V prvním poločase domácí nedokázali udržet míč na svých kopačkách díky řadě nepřesností a nedůrazu a dovolili soupeři mírnou převahu. Ten však skórovat nedokázal. Naopak Desenští se dostali ke dvěma střelám za poločas a obě skončily v síti. „A tak můžeme mluvit o stoprocentním využití šancí," okomentoval zápas Petr Kopal. Ve druhém poločase již Desná předváděla lepší fotbal. A i když se hosté pokoušeli o zkorigování výsledku, tak ho domácí trpělivou hrou do šancí moc nepouštěli a výsledek utkání měli pod kontrolou.

Sestava Desná: Doubek, Kulhánek, Špaček, Křemen, Kopal, Preisler, Sekanina, Mejsnar, Pfeifer, Pivnička, Jech. Střídání: 70. Rác (Jech), 78. P. Kořínek (Mejsnar), 86. Dubský (Sekanina). Rozhodčí: Řezáč.

Branky: 4. Sekanina (1:0), 17. Preisler (2:0), 50. Pfeifer (3:0), 59. Smolák (3:1), 90. Pfeifer (4:1). ŽK: 2 : 2 (Křemen, Kulhánek). Diváků: 150.

Sudí zápas přerušil, zchladili se

Mšeno A - Lomnice 4:0 (2:0)

Áčko mělo tentokrát soupeře na vlastním hřišti. A rozhodli se předvést stejný výkon v zápasu krajského přeboru jako minulý týden v Semilech. Tam domácím nastříleli šest gólů a odjeli se třemi body. Na trávě ve Mšeně ve kvalitní hře pokračovali. Trenér Mšena Jaroslav Vodička právem chválil: „Soupeře jsme nepustili do žádných šancí, všechno jsme si pohlídali. Kluci podali stejný výkon jako minulý týden. Rozhodčí Horáček několikrát přerušil, aby se mohli hráči zchladit a doplnit tekutiny. Bylo to i po této stránce v pohodě," potvrdil trenér. Příště hraje Mšeno v Železném Brodě.

Sestava: Masařík, Váňa, Bém, Hrnčíř (10. Daniel), Rozkovec, Krejčík, Pelta (81. Hartman), Helm, Vrabec (54. Chropůvka), Halama, Štemberk.

Branky: 3. Gaubman (vlastní), 32. Krejčík, 83. Rozkovec, 86. Štemberk.

Soupeř vyfasoval sedm žlutých

Košťálov - Velké Hamry B 2:2 (2:1)

K dalšímu utkání I. A třídy zajíždělo hamrovské béčko k soupeři. „Po špatném začátku jsme dostali gól v šestnácté minutě. Postupně jsme se ale do zápasu dostali a do poločasu jsme výsledek otočili na 2:1. Náš výkon se zlepšil," tak popsal první půli utkání trenér hamrovského mužstva Vladimír Koucký. Domácí se ale nechtěli nechat jen tak připravit o tři body a tak hru přitvrdili. „Hra se vyrovnala a soupeř stav utkání srovnal. My jsme ale měli na konci zápasu i několik šancí, ještě pět minut před koncem. Bohužel jsme je neproměnili. Dvakrát jsme šli dokonce na bránu docela sami. Nepodařilo se nám dát gól. Zápas skončil plichtou. Nakonec jsme spokojení i s remízou," okomentoval výkon svých svěřenců trenér Koucký. A potvrdil, že vedro se na hráčích určitě nepodepsalo a všichni hráli naplno. „Bohužel odjížděli jsme s jedním bodem," uvedl kouč hamrovského béčka.

Sestava: Trytko, Zajíček, Kříž, Jiříkovský, Průcha, Vodrážka, V. Prousek, L. Prousek, Dědek, Malý, Barcuch, Mätzelt.

Branky: 39. Barcuch, 43. Malý. Rozhodčí: Kowalyk. ŽK: 1: 7

Pěnčín mohl odvézt tři body

Harrachov - Pěnčín 6:5 (2:4)

Pěnčín jel do Harrachova na další zápas I. B třídy východ s oslabeným mužstvem. V utkání chyběli Pszyk, Mastnik, Pumrle, Hušek, Mrklas, Záveský. A stav takové „posádky" se musel zákonitě podepsat na výsledku. Začátek utkání patřil hostujícímu týmu, protože už ve 12. minutě vedl 3:0, a to po brankách Matúšky, Zapadla a Matějčka. Potom se ale rozkoukali domácí a vstřelili dvě branky. Za hosté ovšem ještě jednu před odchodem do šaten přidal Matúška. Poločas vypadal jasně pro Pěnčín. Po přestávce se ale podařilo domácím vyrovnat na 4:4 a v 78. minutě se dokonce ujali vedení 5:4. Pěnčín opět vyrovnal na 5:5 brankou Ference. Poslední a vítěznou branku pak vstřelili Harrachovští už v nastaveném čase.

Sestava Pěnčína: Pivrnec, Čížek, Heinrich, Matějček, Pleštil, Ferenc, Lang, Matúška, Šupík, Zapadlo.

Branky: 4. Matějček, 6. a 39. Matúška, 11. Zapadlo, 85. Ferenc. Diváků: 100.