Všechny dohady, prognózy a očekávání skončily, HET liga odstartovala a pro Jablonec to skončilo bodovým ziskem na hřišti Slovácka. Úspěch, neúspěch? To se po prvním kole těžko hodnotí. Před zápasem asi úspěch, po zápase zřejmě neúspěch, ty tři body byly rozhodně k mání. Trenér Klucký poslal do zápasu sestavu dle očekávání, navíc také dodržel předsevzetí a hrál na dva útočníky Doležala s Mihálikem. Škoda, že si tým nedokázal pohlídat úvod, neboť po stu sekundách inkasoval. Byly to takové nedbalky levé strany jablonecké defenzívy což nepotěšilo, protože tam jsou právě hráči, kteří by měli mít defenzívu v lepším malíčku, než ti hoši napravo. Ale Zelený s Hanouskem se někam zatoulali a Hübschman blok agilního Navrátila nezvládl.

Trenér libereckého Slovanu Jindřich Trpišovský.
Trenéři Trpišovský a Klucký věří v úspěšný vstup do sezony

GÓL BYL ROZHODUJÍCÍ

Kdo zápas viděl mi asi potvrdí, že ten gól hodně ovlivnil další průběh utkání, protože Jablonec, přes tradiční slabší produktivitu, by ten jeden gól zřejmě stejně ušmudlal a to čisté konto by bývalo bylo asi rozhodující. Slovácko nepřekvapilo, trenér Levý po odchodu dvou černých bouráků Koného a Teteha, nemá v ofenzívě tolik důrazu a z mecenáše Valenty už místo tučných finančních injekcí zbylo pouze jméno stadionu. A tak Levý musí spolehnout na vlastní mládežnickou akademii a ta naštěstí plodí.

Miroslav Pelta. Ilustrační foto.
Jablonecký fotbalový boss Pelta v tom není sám, v kauze padla další jména

Však i Jablonci dala Trávníka, dnes nejlepšího polaře v černobílém dresu, na kterého bude Klucký zřejmě hodně spoléhat. Hra na dva útočníky vedle sebe, nikoli za sebou, ta přináší velkou změnu stylu hry. Jednak je rozhodně uprostřed pole více prostoru pro kombinace. A na Slovácku to v jabloneckém podání bylo v první půli často vidět. Je to také pro krajní beky i polaře fyzicky daleko náročnější, však v tom vedru tým dokázal nasazené prvopoločasové tempo udržet právě jenom v té první půli.

ZAHŘMĚLO, ALE NIC VÍC

Ve druhé už to bylo slabší a domácí se do hry dostávali daleko častěji, než v úvodní části hry. Střídající hráči bohužel oživení nepřinesli a i když se před oběma brankami i v té druhé půli párkrát zablýskalo, nic z toho nebylo. Slovácko vystřelilo na Hrubého za zápas jenom jednou – a byl z toho gól. Tomu se říká produktivita.

Ale teď je třeba otočit list, v neděli 6. srpna se v 16 hodin představí na Střelnici Vrbova Plzeň. Ta doslova excelovala s Duklou (4:0). V týdnu ji čeká odveta s rumunským celkem o Evropu a v neděli ji čeká Jablonec. To Kluckého hoši budou mít týden volno na přípravu, což bude určitá výhoda. Tak v neděli bacha na ten úvod!
Ale pozvánka na Střelnici je to vskutku atraktivní. Zabere na ni i jablonecký fotbalový fanda?