První podzimní domácí utkání sehrály Plavy proti mužstvu nováčka ze Semilského okresu SK Jívan Bělá. Plavy opět řešily některé absence až pěti hráčů základního kádru a vyšla z toho poněkud improvizovaná sestava hlavně do defenzivy. Jak už napovídá výsledek, nebylo to zrovna utkání pevných obran a skvělých brankářů.

Plavy A – SK Jívan Bělá  6:4 (4:2)

Začátek zápasu byl velmi svižný a po chybách obran byl stav za 4 minuty 1:1. Další šance hosté naštěstí nepotrestali a využili až další chybu domácích v 19. minutě. Potom se hra trochu uklidnila a domácí třemi brankami v rozmezí 31. - 39.minuty otočili skóre na poločasových 4:2. "Hrozný poločas, co se týká celé obrany včele s Pepou v bráně. Opačné hodnocení zaslouží po zranění vracející se a dnes skvělý Sitarčík, který společně s Tomanem, Rimským, Balatkou a Lukášem Černým otočili průběh poločasu ve prospěch Plavů, uvedl k zápasu Luboš Tomíček, předseda fotbalového klubu.

Soupeř využil chyb

Druhý poločas domácí nechtěli opakovat chyby v obraně a zvládnout druhé dějství více v klidu. Opak byl ale pravdou a triviální chyby v obranné činnosti pokračovaly jako na běžícím pásu. Toho Bělá využila naštěstí až v 62. minutě ke snížení na rozdíl jedné branky po další sérii chyb.

Plavům začínalo být krušno. Svoje šance z brejků v této pasáži zápasu zahazovali, až přišla 81. minuta a jednoduchá branka pro domácí po dlouhém autu a hlavičce Lukáše Černého. Mohlo by se v klidu dohrát, bylo to znovu o dvě branky, ale to tentokrát nebylo v silách domácí defenzivy. Za minutu, opět po chybě, to bylo 5:4. Hosté posunuli skoro vše na hrot a snažili se vyrovnat, ale naštěstí to nedopadlo a z brejku v 90. minutě Lukáš Černý zkompletoval hattrick na konečných 6:4.

Pro trenéra to bylo na infarkt

 Tentokrát to byl pěkný zápas pro diváka, který viděl deset branek. Ale okem trenéra to bylo na  nové hlasivky a infarkt. "Potřebujeme ustálit obranu a zapracovat na defenzivě celého mužstva. Pokud by tentokrát na druhé straně hřiště stál kdokoliv jiný, než naivně hrající nováček soutěže, byl by z toho výprask se vším všudy. Alespoň nějaké pozitivum je 6 branek vstřelených, kdy, jak už jsme uvedli, za tři body dnes vděčíme zejména Richardovi a hráčům kolem něj, Ládikovi, Balymu, Rímovi. Ještě bych vyzdvihl Lukáše Černého nejen za tři branky, ale za celkový bojovný fyzický výkon. A kdyby ještě pomohl občas při bránění standartek, bylo by to skoro “dokonalé“.  Těší nás také přínos a přístup našich mladíků Balatky, Svačiny a Gallyase, kteří se začínají velmi dobře prosazovat, což potvrdili všichni i v neděli svým výkonem za B-tým," kladně hodnotil výkony hráčů Luboš Tomíček.

Rozhodčí: Lopuszynski, Maruška, Lejsek. ŽK: 0:0  ČK 0:0

Branky Plavy: Sitarčík, Rimský, Balatka, Černý Lukáš 3x)

 Sestava Plavů: Škaloud, Trmal (59.Prousek), Večerník, Plný, Jón, Rimský, Černý J., Sitarčík, (89.Gallyas), Balatka (70. Svačina), Černý L., Toman

 Pozvánka:

sobota 2.9. 14 hod., Mšeno C – Plavy B

neděle 3.9. 17 hod. Smržovka – Plavy A