Ten, kdo tentokrát přišel na pěnčínské hřiště pozdě, tak litoval. Už v 11. minutě na ukazateli totiž svítil stav 3:0. „Pěnčín byl tentokrát lepší. Zavinili jsme si to sami. Než se naši hráči probudili, tak dostali tři góly a tím to zvadlo. To si tak zkušený mančaft, jako Držkov je, nemůže dovolit," uvedl trenér držkovského áčka Petr Černý.

HUŠEK DAL HNED DVA

Už v první minutě vstřelil branku pěnčínský Hušek po přesné přihrávce Ference a za dvě minuty přidal stejný hráč další gól. Na 3:0 upravil poločasový stav ještě Mrklas v 11. minutě. Po přestávce, po rohovém kopu Ference, zvýšil hlavou Nemyrovsky na 4:0. Hosté se pak probrali a ve druhém poločase měli občas i navrch. Potvrdil to Vokáček, který snížil na 4:1. „V druhé půli jsme už hráli dobře. Začátek zápasu jsme ale prospali," zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Černý. A jak se později ukázalo, 4:1 byl i výsledek konečný.

LUKÁŠ BYL KAMENEM

Pěnčín měl ještě další šance, které ale neproměnil. Trenér Luboš Pumrle ovšem za předvedenou hru mohl Pěnčínské chválit. Připomenul také, že teď se musí koncentrovat na další zápas, který hrají o víkendu v Libštátu. „Do zápasu s Držkovem jsme vstoupili dobře. Měli jsme spoustu brankových příležitostí, čtyři skončily gólem. Soupeře jsme do šancí příliš nepouštěli," uvedl k utkání. Připomenul, že úroveň zápasu velmi posílilo posunutí Lukáše Barcucha na pozici stopera. „Jeho výkon ovlivnil průběh, byl stavebním kamenem zápasu. Ve druhé půli jsme chtěli hlavně držet balon a nepustit soupeře do hry. To se nám ale moc nepovedlo. Zbytečně jsme nakopávali," viděl rezervy svého týmu trenér Pumrle. Připomenul také, že mu v týmu chybělo dost hráčů ze základní sestavy a museli nastoupit i zranění spoluhráči. Ke konci utkání došlo k nešťastnému odkopu domácího hráče. Po odražení míče od soupeře trefil balón domácího stopera Matúšku do obličeje.

MATĚJ DO NEMOCNICE

A ten, otřesený z pořádné pumelice, padl k zemi. „Po zápase jsme ho pro jistotu odvezli do nemocnice. Tam podstoupil vyšetření s verdiktem, že si odnesl z utkání silný otřes mozku," popsal situaci pěnčínský kouč Pumrle. Jejich spoluhráč si pobyl v nemocnici několik dnů. A hráči mu ihned na pokoj posílali pozdravy, přání brzkého uzdravení a vzkazy, aby se brzy vrátil do tréninkového procesu.

Luboš Pumrle, který v týmu Pěnčína aktivně hraje, nyní zastává post trenéra za Stanislava Karelu, který požádal o uvolnění z funkce pěnčínského kouče. „Mám výhodu, že kluky znám, že jsem s nimi hrál a hraju. Tak vím, co to obnáší. Hodně těžím z toho, že jsem asistentem trenéra Kozderky, který na Střelnici trénuje čtrnáctileté žáky. Snažím se některé prvky přenést i do našeho tréninku. Je to pro mne krok dopředu, k dospělému fotbalu."