Po dubnové krátké stáži v Mnichově, kde hráč mládežnické základny FK Jablonec Michal Černak, zaujal mládežnické scouty a trenéry, absolvuje v těchto dnech přípravný kemp v nově otevřené Akademii FC Bayern Mnichov s názvem "FC Bayern Campus".

Fotbalové prostředí je v této akademii na profesionální úrovni. U kategorie, kde Michal trénuje, působí zkušení trenéři, například bývalý brankář Tom Starke, který hrál za Hamburg, Leverkusen nebo Hoffenheim.

„V moderním areálu mají mladí fotbalisté k dispozici osm tréninkových hřišť, dvě malá oplocená hřiště s umělou trávou, plochu s pískem na kondiční tréninky, tělocvičnu, atletický areál, apartmány pro 35 hráčů, jídelnu a odpočívarnu i vlastní laboratoř pro výsledky sportovních testů. A nechybí ani  fyzioterapeuti,“ popisuje prostředí hráčský manažer Radek Daniček, který Michala v Mnichově doprovází.

„Zatím se mi tu moc líbí. Zázemí je skvělý, i kluci, kteří si mě už pamatují z turnajů v Německu, kam jezdíme s trenérem Kozderkou. Doufám, že se ukážu a Bayern o mne bude mít i dál zájem,“ dodal hráč, kterému se tak možná otevírá fotbalová životní šance.