„Cením si vítězství, dneska to nebylo ani tak fotbalové, jako to bývalo, ale kluci dřeli až do konce a 2:0 si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát," říká trenér Mšena Jiří Svojtka. Zároveň připustil, že Nový Bydžov byl letos zatím nejlepší soupeř, který do Jablonce přijel.

Začátek zápasu byl spíše ve znamení boje o střed hřiště, kde domácím evidentně scházel zraněný Jaroslav Peškar a Kamil Krejčík, který měl před návratem z dovolené. Hosté se nikam příliš netlačili a chtěli spoléhat na brejky.

Přesto, že bylo Mšeno jasným favoritem zápasu, byli to hosté, kdo mohl poprvé otevřít skóre a nemuselo zůstat jen u jedné branky. Hostující Labík dvakrát stál tváří v tvář gólmanovi Mšena, ale v prvním případě zakončil nepřesně a druhou šanci perfektně zlikvidoval gólman Kobachidzde. Mšeno si kupodivu žádnou větší šanci nevytvořilo a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran pokračovala bojovná hra, která nabídla šancí jako šafránu. Radovat se však málem mohli opět hosté. Janouch se dostal do úniku a vyběhnuvšího brankáře Kobachidzeho chytře přeloboval, ale mířil vedle branky Mšena. Tentýž hráč měl zanedlouho další šanci, ale také tentokrát selhal a gólman Kobachidze si připsal další důležitý zákrok. „Takhle to je pokaždý, máme šance, ale nic nedáme…" zaznělo z hloučku rozcvičujících se náhradníků Nového Bydžova.

Zápas se pomalu chýlil do poslední desetiminutovky, když kapitán Mšena Bém vypálil z velkého úhlu na branku hostí, míč se odrazil zpět do jeho prostoru, ale Béma nešikovně fauloval ve vápně obránce hostů a kopala se penalta. K míči se postavil Milan Vukovič a nedal hostujícímu brankáři šanci – 1:0.

To hosty trochu poslalo do kolen a zanedlouho si na centr naskočil před hostující brankou Ginzel a potupil brankáře Nového Bydžova „houslemi" a stanovil konečnou podobu výsledku na 2:0.

Hosty tak mohou trápit neproměněné šance, kdy jim v cestě stála buďto vlastní nepřesná koncovoka, či skvěle chytající gólman Kobachidze. „Koba zachytal výborně, kdybychom ho dneska neměli v bráně, tak to mohlo být po devadesáti minutách úplně jiné," dodal Svojtka.

Mšeno – Nový Bydžov 2:0 (0:0)

Branky: 79. Vukovič z pen., 82. Ginzel. Rozhodčí: Kubr, ŽK: 1:2. Diváků: 100. Mšeno: Kobachidze - Kraus, Ginzel, Váňa, Bém - Vanc (81. Kopecký), Helm, Vodička (46. Barcuch), Pfeifer (46. Mráček) - Moravec, Vukovič.