Stejně jako v domácím utkání s Dvorem Králové mělo Mšeno duel pevně pod kontrolou od prvních minut. Svěřenci trenéra Macháčka si vytvořili několik šancí a padaly také branky. ve 32. minutě opět napřáhl k nechytatelné střele Peškar a přesně zavěsil 0:1. O dvě minuty později se vyplatil důraz Brezarovi, kterýšel důsledně za odraženým míčem a poslal jej do sítě 0:2. Za tohoto stavu se šlo také do kabin na poločasovou pauzu.

„V tomto zápase jsme hráli stejně jako minulý týden doma do 64. minuty, kdy jsme ovládali hru. Tentokrát jsme ji ale ovládali celý zápas a vyvarovali jsme se těch chyb, které jsme udělali minulý týden, což bylo strašně důležité. I za stavu 2:0 byl ten výkon naprosto soustředěný," libuje si trenér Macháček. „Tentokrát tam byla i zodpovědnost směrem dozadu," dodal lodivod Mšena.

Ve druhém poločase Mšeno pokračovalo ve své dominantní hře a domácí tým, který má v posledních kolech obdobnou „deku" jako mělo Mšeno, k ničemu vážnějšímu nepustilo. Navíc po deseti minutách druhé části hry se prosadil Vanc po rohovém kopu a zvyšoval již na 3:0, což bylo vzhledem k dosavadnímu průběhu již definitivní rozhodnutí o výsledku. Do konce utkání již Mšeno kontrolovalo hru a bezpečně si odvezlo cenné tři body za vítězství.

Svitavy přitom nepatří k týmům, které doma často ztrácejí body, ale zastihla je teď nelichotivá série. Vítězství na půdě dosud sedmého týmu tabulky se tak velmi cení. „Teď je postihla série porážek a určitě chtěli dneska už tu sérii přerušit. My jsme ale udělali všechno pro výhru a mužstvo se semklo, odehrálo velmi dobrý zápas. Konečně i my jsme chtěli zvítězit a povedlo se to," řekl Deníku po utkání Libor Macháček.

Velmi dobře se zatím v sestavě Mšena prezentuje navrátilec po zranění Jaroslav Peškar. Odehrál teď svůj druhý zápas a opět se prezentoval brankou. Je tedy vidět, že opravdu týmu ze začátku jara chyběl a nyní se již opět může trenér na jeho služby naplno spolehnout. „Samozřejmě jsme rádi, že se Jarda vrátil. A budeme všichni rádi, když bude takhle ještě pokračovat," říkal s úsměvem trenér Jiskry Mšeno.

Příští týden hostí Mšeno v Břízkách dalšího těžkého soupeře. Do Jablonce přijede béčko Pardubic, které doma v tomto kole porazilo Pěnčín-Turnov 2:0. Mšeno chce ale i s tímto soupeřem naplno bodovat a ještě se poprat o druhé místo v tabulce. „Určitě je to těžký soupeř, jsou to mladí a běhaví kluci, kteří hrají velice slušně. Já si myslím, že když budeme hrát tak, jako dneska, hlavně zodpovědně dozadu a nebudeme vytvářet chyby z podcenění soupeře, tak věřím, že bychom zápas měli zvládnout. Budeme se snažit do konce soutěže udělat co nejvíce bodů," věří Macháček.

Svitavy - Mšeno 0:3 (0:2)

Branky: 32. Peškar, 34. Brezar, 56. Vanc. Rozhodčí: Vít, ŽK: 2:1. Diváků: 130. Mšeno: Kobachidze - Kraus, Ginzel, Váňa, Bém - Vanc - Klíma (78. Štěpánek), Peškar (85. Mráček), Jiroušek - Šidlo, Brezar.