FK Košťálov – FC Pěnčín 8:1 (2:0)

Do Košťálova přicestoval Pěnčín pouze ve 13 lidech do hry a hned při rozcvičce si zranění nohy obnovil Honza Halama. A tak musel ze základní sestavy do civilu. A jelikož jde o hráče na pozici stopera, nebylo přeorganizování jednotlivých postů a změna taktiky na poslední chvíli snadné. Do zápasu hosté vstoupili s cílem eliminovat očekávaný nápor domácích, postupně ovládnout střed hřiště a pokusit se vstřelit branku.

Železný Brod na domácím hřišti porazil v zápase krajského přeboru  Bílý Kostel 7:0.
FOTO: Gólů jsme mohli dát i deset, má jasno kapitán Brodu

„Bohužel hlavička Nemyrovského šla mimo bránu a sólový průnik gólem nezakončil ani Bohouš Záveský. A tak nám v 16. a potom ve 38. minutě ukázal domácí Patrik Holovič, jak se proměňují šance vzniklé nákopem za obranu. Poločas tak domácí vyhráli v poměru 2:0,“ řekl k první půli utkání trenér Pěnčína Luboš Pumrle.

Do druhého poločasu nastoupil Pěnčín s cílem co nejrychleji vsítit kontaktní gól a dostat se zpátky do zápasu. Jenže tuto taktiku zhatil třetí gól v síti Pěnčína, a to ve 49. minutě. V 54. minutě Holovič završil hattrick a o minutu později lovil Pěnčín míč ze své sítě po páté. „V 58. minutě to bylo už 6:0 a naši kluci by v tu chvíli už raději byli nejlépe ve sprchách. To však není možné, a tak jsme i my, po přeskupení hráčů, začali ohrožovat soupeřovu branku,“ popsal další situaci na hřišti kouč Pumrle.

FOTBAL - ilustrační snímek.
Pro Brodské to byla pohodová výhra

Domácí obrana hostující hráče často vystavovala do ofsajdu a až průnik hrajícího trenéra Luboše Pumrleho po pravé straně byl, co se týče ofsajdu, v pořádku a svoje sólo v 70. minutě chladnokrevně proměnil. Další střelecké pokusy volající po gólu v domácí síti neskončily. „Především příležitosti vysokého Huška, a tak nám domácí přibalili k odjezdu z Košťálova další dvě branky,“ konstatoval černý den na hřišti soupeře kouč Pěnčína.

V 75. minutě se trefil počtvrté Holovič a o 5 minut později podtrhli domácí svoji kanonádu a hosté naopak svoji potupnou porážku na konečných 8:1. „K zápasu tentokrát nelze říct nic jiného, než na něj co nejrychleji zapomenout a hodit za hlavu a připravit se na úterní dohrávku (8. května), kdy na svém stadiónu od 15 hodin přivítáme dalšího náročného soupeře celek Lomnice nad Popelkou, se kterým jsme na podzim uhráli remízu 2:2,“ přeje si trenér Pumrle.

Ilustrační foto
Po třech prohrách konečně přišla výhra

Sestava: Pivrnec, Bém, Matějček J., Lang, Řezníček, Pumrle, Nemyrovskyy, Heinrich (C), Čížek, Záveský, Hušek.
Střelci: 70. Pumrle