Sobotní zápas na Julisce sice neavizoval dopředu žádnou velkou hitparádu, zvláště po těch lahůdkových zápasech plných ofenzivní smršti v evropských pohárech. Ale to, co nakonec oba týmy předvedly, to předčilo veškeré očekávání. Negativně, samozřejmě.
Zápas měl prakticky jedinou zajímavou gólovou situaci, jejímž smutným hrdinou byl jablonecký věčný čekatel Roman Valeš. Svým zákrokem mi připomněl rčení o tom, že by k chytání potřeboval kromě dresu i zástěru … Zeleného kiks, brejk a centr Brandnera a po kiksu Valeše sparťanská naděje hostující v Dukle, teprve osmnáctiletý Zinedin Mustedanagič vstřelil do prázdné jablonecké brány asi svůj nejsnadnější gól v kariéře. A jinak nic, jedna velká nula. To je liga?
Kdo čekal, že se Jablonec probudí, byl zklamán. Zklamán proto, že na Julisce to především vůbec nebyl tým, kde by cokoli fotbalového fungovalo. Nevím, jestli má Zrelák na základní sestavu, ale to si zřejmě myslí jenom pan Paska. Ale proč to akceptuje Klucký? Další rekonvalescent Masopust, to byla druhá velká hrůza v jablonecké sestavě. Prezentoval se jako fyzicky zanedbaný a tudíž pohybově svým soupeřům směrem dopředu nekonkurenceschopný, prohrál prakticky všechny souboje a budil otázky: to je ten jihlavský talentovaný rychlík? Kam se jeho talent v Jablonci proboha ubírá? Aby si zahrál Jiráček, tak to odnesl Kubista postem pravého beka. Nepatřil k nejhorším, ale hlavně v první půli na Olayinku hlavně rychlostně nestačil. Prostě byl oproti „svému" postu poloviční. Považanec? Ten hrál hodně času jako pomocník Zreláka na hrotu, to také není jeho místo a podle toho to vypadalo. To když do Jablonce přestoupí hráč, tak na Střelnici něvědí koho a kam kupují?
Na Pospíšila se domácí dobře připravili a výsledek? Když šajtle, tak hlavně dozadu, dopředu nula. Ale aby to nebylo jenom samé kárání, prvoligové fotbalisty svým výkonem v jabloneckém dresu připomínali hlavně Beneš s Pernicou a také Hanousek. Snažili se Kubista se Zeleným, až na tu minelu po níž padl rozhodující gól.
Prostě na Julisce to byl z mého pohledu, když akceptuji, že to měl být zápas ligový, naprostý trapas. Dukla se po změně stran víceméně přizpůsobila Jablonci, a tak největším zážitkem byla stometrová fronta na vuřta.
Pro mě osobně je velkou záhadou, proč nemá v Jablonci dres základní sestavy Trávník. Běhavý, umí kopat, není líný na krok, má kvalitní standardky a co víc, připravuje se na mladé EURO do Polska! Takže příprava na lavičce? To musí Lavička skákat štěstím. Nebo má blbého manažera?

Když už trenér udělal na Julisku tolik změn, tak se na něho zase nedostalo. To už snad není normální. Také Kubista si o svůj post snad řekl dostatečně jasně a přesto v rámci nepochopitelných trenérských šachů se z něj stává turista sestavou. Celou přípravu hrají pravé beky buď nováček Jankovič nebo Masopust, na Julisce Kubista. Je to normální ? K těm rekonvalescentům všeobecně: jméno fotbal nehraje. Fotbal hraje dobře a kvalitně připravený hráč. Pokud hráč kvalitně připravený není, neměl by mít v sestavě místo. Nebo snad výkony Zreláka či Masopusta byly o něčem jiném?

Fanda zaplatí 150 korun za lístek aby se díval místo na stoprocentně připravený tým na rozběhání rekonvalescentů? Nevím jak pan Paska, ale jablonecký divák – a pár nás tam bylo – trpěl jako kůň. Tak už toho hoši ze Střelnice nechte a začněte ten svůj džob dělat pořádně a zodpovědně. Nebo snad vám těch 1500 lidí na Julisce či 2500 na Střelnici nic nenapovídá? (Hk)

• FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Štetina, Šimůnek, Podaný – Bezpalec (82. Smejkal), Marek Hanousek (C), Mustedanagič (69. Brejcha) – Brandner (63. Kušnír), Holenda, Olayinka.
Náhradníci: Hruška – Brejcha, Edmond, Juroška, Kušnír, Preisler, Smejkal.

• FK Jablonec: Valeš – V. Kubista, Pernica, Beneš (C), Zelený – Pospíšil (46. Trávník), Jiráček – Masopust, Považanec (80. Mehanović), Matěj Hanousek – Zreľák (65. Mihálik).
Náhradníci: Bárta – Diviš, Hübschman, Janković, Mehanović, Mihálik, Trávník.
Rozhodčí: Matějček –