FK Jablonec – Slovácko 2:0 (1:0)

 Fanoušci jabloneckého prvoligového fotbalu se dočkali, tým trenéra Petra Rady bude hrát v základní skupiny Evropské ligy. Poslední domácí zápas podpořila výborná atmosféra. Fandové skandováním jména Luďka Pernici mu děkovali za to, co v jabloneckém dresu předvedl a vyprovodili ho tak na jeho další štaci, do Plzně. A po možná mnoha letech se na Střelnici skandovalo i jméno kouče Petra Rady, jako dík za jarní úspěšnou sezónu a za zasloužené vítězství v posledním zápase. Díky této výhře se totiž má fotbalová veřejnost v Jablonci na co těšit.

 Trenér Jablonce Petr Rada:

Všichni jsme rádi, že se konečně prolomila na Střelnici jakási situace, která Jablonec nepouštěla dál. Utkání bylo pro nás důležitý. A na jeho začátku bylo vidět, že to zrovna nebyl náš zápas. Prvních pár minut měl soupeř jednu šanci, ale, bohudík, ji neproměnil. My jsme se pak trochu uklidnili a dali jsme branku. Do druhého poločasu jsem hráče upozorňoval, že musíme hrát stejně aktivně, ne prvních patnáct minut statovat, jako to bylo s Karvinou. Ale zase jsme to prvních sedm minut nezvládli. Až pak jsme se zase uklidnili šťastnou brankou a pak už jsme zápas dohráli. Dvakrát jsme ještě vynuceně museli střídat, když Chramosta a Jovovič měli křeče. Nemám to rád, ale v tomhle vedru se není čemu divit, určitě bych to nepřikládal k tomu, že by už nemohli nebo nebyli připravení. Vítězství a postup jsme si zasloužili. Udělali jsme na jaře pětatřicet bodů.Není to moje vítězství, ale celého týmu, hráčů, realizačního týmu a všech, které se o nás starali a připravovali pro nás výborné podmínky. To je pro nás výhoda, že tady není moc lidí, a proto převládá domácí atmosféra.  Jsme třetí a máme být na co hrdí. A hlavně patří poděkování panu Peltovi. Klub je jeho srdcová záležitost. Hráči mu věří, on věří hráčům. A proto třetí místo patří jemu. Nakoukne do Evropy, o které už dlouho snil.Třetí místo jsme fotbalově uhráli tak, jak se fotbal má dělat. Ze čtrnácti zápasů snad jen v utkání s Teplicem, kdy byla diskutabilní penalta, jsme hráli tak, jak se fotbal má dělat. A kdo mne zná, tak to o mne ví.

loučení s Jabloncem
Je mi líto té party, která tady je, říká před odchodem Luděk Pernica

 Trenér Slovácka Michal Kordula:

Z naší strany to nebylo povedené utkání. Po prvních deseti patnácti minutách převzal Jablonec otěže do svých rukou, byl na hřišti lepší. My jsme nestíhali. Všude jsme byli pozdě, chtěli jsme si ulevit ve všem. Jablonec vyhrál zaslouženě a já mu gratuluju. Za celou sezónu ale našim hráčům patří absolutorium za to, co předvedli. Dneska už dojížděli přetažený přes závit. Postavil jsem mladé hráče, abychom viděli, jestli jsou schopní absolvovat těžký zápas a jestli se s nimi dá počítat do další sezóny.

 Branky: 14. Doležal (Holeš), 53. Chramosta (Holeš)

Karty:   39. Považanec (JAB) – 72. Vasiljev (SLO)

Držení míče: 57 % : 43 %.

Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:0.

FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (C), Považanec (68. V. Kubista) – Chramosta (82. Jaroslav Diviš), Doležal, Jovović (89. Janković).
Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Čvančara, Janković, V. Kubista.

1.FC Slovácko: Daněk – Vasiljev, Břečka, J. Krejčí, Reinberk – Machalík (46. Hellebrand), V. Daníček (C) – Navrátil, Sadílek (79. Janošek), Jakub Rezek (66. S. Hofmann) – Kubala.
Náhradníci: Heča – Janošek, S. Hofmann, Hellebrand, Šimko.

Diváci: 3 812

výhra nad Slováckem
Sním či bdím? Byla to pohádka s milionovým koncem