Jablonec je pro vás návrat na staré, známé místo. Jak na něj vzpomínáte?
To nemusím rozvíjet. Jen v dobrém.

Zimní přípravu odstartujete na sněhu, vyženete kluky ven?
Samozřejmě, že půjdeme ven. Tady jsou zimní podmínky pořád stejné. Zatím je to málo, teprve začalo sněžit. Hráči, kteří tady jsou, vědí jaké tady jsou zimy, takže v tom žádný problém nevidím.

Ilustrační foto
Petr Rada: Chceme vyhrát


Přebíráte tým uprostřed tabulky s velkou pohárovou ztrátou na umístění, jaké máte cíle do jarní části soutěže?
Cíl je, abychom se dobře připravili, aby byli všichni hráči zdraví, aby absolvovali co největší porci přípravy, aby do ligového ročníku vstoupili jak se sluší a patří. První utkání hrajeme doma, chceme vyhrát. Změna na postu trenéra nic neohrozí. Zůstal tady Zdeněk Kucký, Vágner i Špit, všechny znám, takže pro mne je toto určitě lehčí.

Čeká vás hodně přípravných, těžkých zápasů, proč ?
Myslím, že Zdeněk Klucký, který to měl na povel, naplánoval přípravu dobře, už jsme spolu spolupracovali, nevidím v tom žádný problém. Jsem zastáncem toho, že víc zápasů je lepší než trénink. A tolik těch zápasů zase není. Alespoň se prostřídají všichni hráči. Tip Sport Cup se hraje v Praze na umělé trávy, vždycky se tam sejdou kvalitní soupeři.

Petr Rada.
Fotbal má konečně předsedu. Přečtěte si komentář Jaroslava Hrabáka

Co říkáte novým posilám?
Přišel nový brankář Hanuš, zůstal Tecl, u něho jsme měli obavy, aby nezůstal ve Slavii. Další posilou je Houser ze Mšena, který by s námi měl začít, z dorostu pak mladý Šén. Ale uvidíme v průběhu přípravy, do začátku sezóny máme ještě pár týdnů. Kdyby nás tlačila někde bota, je čas to řešit. Máme čtrnáct ligových zápasů a tři pohárové, pokud se dostaneme do finále. Při takovém počtu nám náš kádr stačí. Není potřeba mít hodně hráčů, aby seděli na tribuně, toho nejsem zastánce. Pokud by měl ale ještě někdo přijít, tak by bylo lepší aby přišel co nejdříve. A to by se mělo vyřešit tak během čtrnácti dnů, o tom rozhodne vedení. O ničem zatím nevím. Začátek pojedeme v takové sestavě, v jaké jsme teď a pak uvidíme. Jestli budou hráči zdraví, tak si na těch sedmnáct utkání vystačíme.

Posílí Jablonec David Lafata?
To uvidíme, zatím to jsou spekulace o tom, že se známe, že jsem ho trénoval. Určitě není pravda, že já jsem přišel sem a Lafata přijde za mnou. Má smlouvu ve Spartě, ta začíná 4. ledna, pokud s ním bude dál počítat, je to bezpředmětné. Ty spekulace někdo vykonstruoval. David je kvalitní hráč, v Jablonci byl oblíbený, zanechal tady dobrou stopu. On je oblíbený všude. Když by se ale ta šance naskytla, určitě bychom se o tom pobavili.

Ilustrační foto
Snižujeme ceny permanentek, hlásí z FK Jablonec

Na co se v přípravě chcete speciálně zaměřit?
Na dobrou kondici, na některé herní prvky. Jablonec určitě ale nehrál před mým příchodem špatně. Zdeněk Klucký tady odvedl a odvádí dobrou práci. Musíme být dobře natrénovaní. Chceme na výkony navázat a hlavně je zlepšit. Chceme zvenku vozit víc bodů a doma udržet neporanitelnost.Hráči vědí, o co jde. S tím v Jablonci nebyl nikdy problém. Je to čtrnáct zápasu, i když máme odskok, pořád je o co hrát. To si musí hráči uvědomit a musí to být v jejich přístupu vidět.

Máte rád sníh a zimu?
Je to lepší, než bláto. Sníh k tomuto kraji patří, je tím známý a všichni to víme. Musíme si s tím poradit.

Od roku 2012 je každý rok v Jablonci na zimní přípravu jiný trenér,zlomíte to a zůstanete i příští leden?
Ježíš, to ani nevím. Jsem v tom už trochu opatrný. Žádný trenér nechce skončit a odejít. Ve své trenérské kariéře jsem v Jablonci strávil nejdelší angažmá, necelé tři roky. Pak přišel čas, abychom šli každý jinou cestou. Tak jsme se tenkrát s vedením dohodli. Teď je můj věk pokročilejší, tak už bych se nerad zase hned stěhoval.