TJ Sokol Kokonín – FC Pěnčín 1:6 (1:1)

Výborně připravený trávník na Malé Skále byl dějištěm domácího utkání Sokola Kokonín s hosty z Pěnčína v 17. kole 1. B třídy Libereckého kraje. Od úvodní rozehrávky bylo zcela zřetelně vidět, že se utkal poslední tým tabulky s jejím lídrem. Pěnčín, vědom si hráčské kvality, v poklidu kombinoval, točil hru přes celou šířku hřiště domácí poloviny a hledal skulinku v přehuštěné domácí obraně, aby mohl začít měnit skóre na světelné tabuli. Bohužel přišla 9. minuta a v ní se stala věc nevídaná, a to, když po další neproměněné šanci Pěnčína přišel rychle rozehraný balón od domácího brankáře na svého středopolaře a ten dlouhým nákopem poslal do průniku jediného vysunutého hráče Šilhána, Pěnčínu nezafungoval ofsajd systém a domácí útočník neměl problém svoji šanci proměnit a poslat tak svůj tým do překvapivého vedení. Nadále se hrálo na jednu branku, když domácí často nevěděli,kam dřív skočit a Pěnčínští hráči se opět předháněli v tom, kdo a kolik šancí zahodí. Toto fotbalové „trápení" trvalo dlouhých 37 minut a až poté si na centr z rohu naběhl hostující Barcuch a hlavou srovnal skóre. V samotném závěru si domácí při své druhé návštěvě před Pěnčínskou brankou vytvořili superšanci, ale tentokrát míč za zády brankáře Krčmárika naštěstí neskončil. Do kabin se tak odcházelo za překvapivého nerozhodného stavu 1: 1.

Hosté o poločasové bouřce v kabině, kde jim bylo především vytýkáno neproměňování gólových příležitostí se do druhého poločasu pustili s viditelnou snahou rychle zvrátit výsledek tohoto utkání na svoji stranu, a to začali naplňovat v 55. minutě, kdy se po delší době prosadil Honza Mrklas a poslal Pěnčín konečně do vedení. Šance střídala šanci a domácí pouze nakopávali balóny na půlící čáru, kde je hostující obrana okamžitě posílala před domácí branku a vznikali tak další neproměněné brankové příležitosti. V 68. minutě konečně dodal svým prvním gólem Pěnčínu klid Pavel Matějček a když se o čtyři minuty později prosadil podruhé Mrklas, zbyla už jenom otázka, na jakém konečném čísle udávajícím počet vstřelených branek hostů se časomíra zastaví. V 76. minutě se trefil hostující hrající trenér Luboš Pumrle a v poslední minutě ukázal svým druhým gólem Pavel Matějček, jak se mají šance proměňovat po sérii dalších zahozených tutovek a uzavřel tak skóre tohoto zápasu na konečných, vzhledem k průběhu utkání pro domácí ještě milosrdných, 1: 6.

Závěrem je nutné říci, že ač zápas probíhal v jasné režii Pěnčína, nebyl to zdaleka zápas jednoduchý, protože prokousávat se přehuštěnou obranou celo zápasově bránícího se celku není pro útočící celek (a teď mám na mysli celorepublikový fotbal napříč všemi soutěžemi) vůbec jednoduchá záležitost. Hráčům patří poděkování za zvládnutí tohoto zápasu a připsání si dalších povinných 3 bodů do tabulky.

Příští týden v sobotu 22. 4. od 17. hodin přivítáme už snad konečně na domácím stadiónu druhý celek tabulky, a to hráče Plavů. A co může být lepší pozvánkou k návštěvě pěnčínského stadiónu než pikantní souboj prvního s druhým. Tak přijďte fandit naším borcům.

Branky:

9. Šilhán – 37. Barcuch, 55.,72. Mrklas, 68.,90. Matějček P., 76. Pumrle

Krčmárik – Lang (46. Matuška), Matějček J., Balásek, Matějček P. – Ferenc, Pumrle, Barcuch, Zapadlo – Mrklas (82. Heinrich), Hušek (69. Karagi)