Jako každý rok, tak i letos, pořádali fotbalisté Malé Skály na konci sezóny fotbalový turnaj a vzpomněli tak na svého kamaráda a jednoho ze zakladatelů fotbalu na Malé Skále Petra Mikeze.
Turnaj se zúčastnilo se 7 týmů. Těsně před turnajem se jeden tým odhlásil, a tak se poprvé hrálo systémem každý s každým a nejako vždy ve 2 skupinách.
Turnaje se každý rok účastní, až na výjimky, stejné týmy. "Doufáme, že to je tím, že jsou u nás spokojení a že se jim tu líbí," přeje si hlavní pořadatel Lukáš Kopecký.

Tentokrát to bylo bez žen

Na turnaji není stanovena ani věková hranice, letos bylo nejmladšímu hráči 14 let a nejstaršímu 45. Poprvé chybělo na turnaji ženské pohlaví a pořadatelé doufají, že se k nim příští  rok opět děvčata vrátí.
Již tradičně turnaj začíná od 9:00 a musím přiznat že jsem měl letos strach z počasí ale nakonec to dopadlo dobře a bylo ideální počasí na fotbal.
"První zápas začínáme čestným výkopem , který provádí Anička Mikezová, dcera Petra Mikeze. Každý rok si oblékne tátův dres a společne s námi zavzpomíná na našeho kamaráda a svého otce," vylíčil slavnostní zahájení Lukáš Kopecký.


Zápasy turnaje trvají 12 minut a každý tým tedy čekalo 6 zápasů. "Musím přiznat, že to letos bylo opravdu vyrovnané a o vítězi se rozhodlo až v předposledním zápase, kdy proti sobě nastoupil tým SK Malá Skála a Líšný. Nejen, že to byl zápas o konečné prvenství, ale taky sousedské derby, neboť Líšný je od Malé Skály je 1 km," popsal utkání Lukáš Kopecký.

Nakonec se z vítěztví v turnaji radoval domácí tým SK Malá Skála, který byl ve finále lepší a zaslouženě zvítězil 3:0.


Domácí tým na turnaji nepocítil hořkost porážky a poprvé domácí turnaj vyhrál.
Pořadí turnaje.
1.SK Malá Skála
2.Líšný
3.Proseč C.F.
4.Snajpři Koberovy
5.AHA Jablonec
6.Odolenovice
7.Grázlové z Brodu

Pak ještě nastoupila stará garda

Již tradične po turnaji uzavírá tým SK Malá Skála sezónu (dokopnou) exhibičním utkáním současného týmu s týmem starých gard.
!Jsme rádi, že jednou za rok se takhle všichni sejdeme, zahrajeme si fotbal, prohodíme nějaká slova a veselíme se až do pozdních nočních hodin," připomenul pořadatel.

Vedli si dobře, jsou čtvrtí

Hrající trenér Petr Volek a kapitán Lukáš Kopecký hodnotí tuto sezónu jako úspěnou. SK Malá Skála se umístila na 4. místě ze 17 týmů v OP Jablonecka.
"Navíc nejlepším střelcem soutěže se stal se 38 góly náš hráč Jiří šilhán. Jirka měl letos opravdu dobrou sezónu a už o něj projevilo zájem několik klubů, my však doufáme že s námi zůstane a bude pokračovat na Skale.
Cíl pro další ročník soutěže je stejný jako v minulých ročnícíh, umístit se co nejlépe v tabulce a hlavně se fotbalem bavit," informoval o plánech maloskalských fotbalistů Lukáš Kopecký.