V prvním domácím utkání s Ústím jste vyhráli 1:0. Čekali jste větší brankový rozdíl?

Je pravda, že 1:0 je málo. Šance na to, aby to skončilo větším gólovým rozdílem, byly. Za mě je to zklamání a zadělali jsme si možná trošku na problém. Mohli jsme jet do Ústí v klidu, ale teď to bude rvačka.

V prvním poločase jste soupeře téměř k ničemu nepustili a měli jste i šance. Co k tomu chybělo, aby padaly branky?

Herní převaha byla, ale taková bezzubá, o ničem… Nemyslím si, že byl i první poločas dobrý z naší strany. Možná byli hosté trochu zakřiknutí, ale jak říkám, dneska jsme neodehráli dobrý zápas. Můžeme si o tom všichni myslet, co chceme, ale mělo to skončit úplně jinak.

Ve druhém poločase pak Ústí odhodilo zábrany a začalo se i pouštět do útočení.

To je vždycky tak, když je necháte nadechnout. To nejsou žádní dřeváci, ti kluci hrají od malička fotbal, kondičně jsou na tom dobře. Jak je necháte, tak neměli co ztratit, a o to jednodušeji se jim hrálo. Máte pravdu, že druhý poločas byl herně vyrovnaný. Na šance si myslím, že jsme byli lepší.

Jak to vidíte s šancí na postup? Přeci jen je pořád vyšší na vaší straně.

Samozřejmě, pořád jsme favorité, nebudeme si nic nalhávat. Nebudeme si hledat žádné alibi. Musíme hrát v Ústí tak, abychom postoupili za každou cenu, vykašlat se na nějakou krásu, nějaký přešlapovačky a tak. Musíme to urvat za každou cenu a postoupit.

Když odbočíme od zápasu, tak jak se díváte na to, že teď budete mít tak dlouhou pauzu od ligy?

Mě to přijde nesmyslné. Lidi nahoře to vymysleli, tak to musíme respektovat, je to pro všechny stejné. Jsou ale týmy, které to mají daleko horší, my jsme teď naštěstí měli pohár, takže jsme mohli odehrát, troufnu si říct plnohodnotný zápas, jako je liga. O to jsme to měli jednodušší, že jsme nemuseli trénovat tři týdny jako blbci a nic.

Dá se říct, že je tato pauza takovým čekáním na sníh, že?

Je to pravda, já to taky nechápu. Pak tady budeme odhazovat sníh, v únoru a v březnu se budeme modlit, aby nezačalo padat hodinu před zápasem. Jsme jak blbci, prostě to nechápu.