Nicméně obě soutěže mužů, ale také přebory žactva, doznají několika změn. Tou zásadní je snížený počet účastníků v obou třídách mužů, zejména díky postupům. Oproti minulému ročníku bude v okresním přeboru jen dvanáct týmů, což je o dva méně. Do krajské I. B třídy totiž postoupila družstva Jenišovic, Kokonína a Velké Hamry B. Nakonec do III. třídy nesestoupil poslední Držkov B a setrval v soutěži.

Přebor ale opustil Camel Jablonec, který se přestěhoval od III. třídy na Liberecku. Důvod je prostý, finance. „Vzhledem k tomu, že většina hráčů Camelu bydlí a pracuje v Liberci, tak je to pro nás ekonomicky výhodnější. Jsme rádi, že nám Doubí poskytlo zázemí, kde budeme hrát," řekl Deníku šéf Camelu Miroslav Pačes. V liberecké III. třídě jih se tak například utkají s Českým Dubem, který dobrovolně opustil divizi a začíná od píky v nejnižší okresní soutěži.

Ze III. třídy se vzdal postupu třetí tým Mšena. Céčko sice soutěž s přehledem vyhrálo, ale do vyšší soutěže se hráčům nechtělo. Postup tak přijal Kokonín B a nakonec také rezerva Jenišovic.

Okresní soutěž III. třídy také dozná několika změn. V minulém roce hrálo 12 týmů, ale letos to bude jen devět, ale ani toto číslo ještě není konečné. Může se stát, že do nového ročníku nenastoupí Roma Jablonec, která stále váhá, taktéž díky finančním starostem.

Soutěž také opustily Hodkovice B, které budou bojovat jen na jedné frontě v okresním přeboru.

Seznam účastníků okresního přeboru: Albrechtice, Držkov B, Hodkovice, Janov, Jenišovice B, Josefův Důl, Kokonín B, Kořenov, Pěnčín B, Rychnov, Smržovka, Tanvald.

Seznam účastníků okresní soutěže: Jistebsko, Maršovice, Mšeno C, Nová Ves, Plavy B, Radčice, Rádlo, Zásada B, Roma (?).

V soutěžích starších i mladších žáků dochází k užitečné úpravě. „Došlo k dohodě o sloučení žákovských okresních přeborů Liberecka s Jabloneckem," sdělil předseda OFS Liberec Václav Severýn. „Samostatné přebory měly malý počet účastníků a střetávala se stále stejná družstva třeba čtyřikrát v sezoně."

Seznam účastníků okresního přeboru st. žáků (řídí STK Liberec): Hodkovice, Mšeno, Pěnčín, Smržovka, Jablonec dívky, Bílý Kostel, Vratislavice, Nové Město p. S., Hejnice, Nová Ves (LB), Ruprechtice, Slovan Liberec dívky, Stráž n. Nisou.

Seznam účastníků okresního přeboru ml. žáků (řídí STK Jablonec): Harrachov, Pěnčín, Lučany, Mšeno, Smržovka, Vratislavice, Bílý Potok, Višňová, Slovan Liberec dívky, Habartice.