Výsledek zápasu 20. kola HET ligy vypovídá jasně - Jablonec jednoznačně na hřišti zvítězil, i když Baník rozhodně nebyl lehkým soupeřem. Co platí pro muže na hřišti, neplatí však pro ty v hledišti. Tam, podle mého názoru, byli lepší fandové z Ostravy.

FK Jablonec : FC Baník Ostrava   2 : 0

Pokud by bylo možné to přenést do řeči gólů, byl by výsledek možná výraznější než ten fotbalový. A to nijak nechci shazovat příznivce domácích. Ale z druhého kouta republiky přicestovalo úctyhodné množství příznivců Baníku, sektor pro fanoušky hostí byl plný. A to rozhodně v Jablonci k vidění nebývá.

Nejenže byl sektor plný, ale od začátku byli fandové hostí notně slyšet. Nacvičené chorály, pokřiky, skandování, chvílemi jako by hrál Baník na vlastním hřišti. Domácí kotel sice vypustil v prvním poločase kouřové znamení v podobě dýmovnice, ovšem v podpoře svého týmu hlasově zaostával.  Změna přišla až po vstřelené brance, kdy domácí kotel ožil, slyšet byl hlavně buben a pokřik „zelená – bílá“. Jenže kotel hostí, ten se „nevypnul“. „Baník olééé, Ó Baník Ostrava, slezská Ostrava …." a další bylo slyšet stále.

Jablonecký kouč Petr Rada
Tři otázky pro trenéra Petra Radu

Ale také již v poločase zaznělo „Kučera ven“,  což směrem k trenéru hostí nebylo moc ohleduplné, protože jeho tým zase nehrál tak zle. V závěru ale příznivci hostí přidali i pokřik „druhou ligu nechceme“ a pokračovali „My chceme Baník“. A po skončení zápasu to schytali hráči, které kotel vyzýval k sundání dresů.

To jablonecký kotel neskrýval nadšení  z vítězství a hráčům náležitě poděkoval. A také trenéru Radovi. Jaký to rozpor mezi fandy. A ještě na závěr: volání fanoušků bylo vyslyšeno a trenér Kučera byl hned po tiskové konferenci odvolán …

 A ještě směrem k domácím příznivcům Radova týmu. To, že kotel hlasově zaostával, není  jeho vina. Co ti ostatní na stadionu, ti nepřišli fandit? Tak proč nejsou slyšet? Pak by totiž byl výsledek klání fanoušků určitě opačný.