Slovanu se tak prozatím nedaří plnit vytyčený cíl, skončit v tabulce na lepší pozici než zelenobílí. „I když to bylo mé vůbec první Podještědské derby, tak tu rivalitu samozřejmě vnímám. Jsem odchovanec Slovácka a tam jsou souboje se Zlínem podobně vyhecované," říká Ondřej Kúdela na úvod.

Jak byste popsal derby s Jabloncem?
Během první půle nás přehrávali, hlavně ve středu hřiště. Vytvořili si i nějaké šance, mohli vést. Naštěstí jsme tuto pasáž přečkali a do kabin se šlo za stavu 0:0. O přestávce jsem si k výkonu něco řekli a druhý poločas už byl z naší strany lepší.

Velkou zásluhu na tom měl zřejmě také gól Radima Breiteho v samém úvodu poločasu, že?
Ano, hodně nám pomohl a nakopl nás. Naopak Jablonec trochu srazil a hra byla poté hlavně v naší režii. Drželi jsme balón a soupeře jsme do žádné vážnější šance nepustili.

Jablonec vyrovnal v poslední minutě nastavení. Neproměněné šance musí hodně mrzet.
Rozhodně mrzí, měli jsme k dispozici hned několik brejků a některý z nich jsme měli určitě proměnit. Kdyby se nám podařilo vstřelit druhý gól, bylo by rozhodnuto. Bohužel se nám to nepovedlo.

Co se při inkasované brance stalo? Co bylo špatně?
Nesmíme dopustit, aby takto na konci zápasu soupeř zakončoval sám ve vápně. To se prostě nesmí stávat. Měli jsme zápas dohrávat na polovině soupeře. Vzhledem k tomu, že jsme byli blízko vítězství, je to pro nás trochu kruté, ale takový je sport.

Cíl skončil v ligové tabulce výše než Jablonec zůstává?
Určitě chceme v tabulce skončit výš než Jablonec. I když to bylo mé vůbec první Podještědské derby, tak tu rivalitu samozřejmě vnímám. Jsem odchovanec Slovácka a tam jsou souboje se Zlínem podobně vyhecované.

KRYŠTOF ROSSMANN