„Byl centr ze strany a já si myslel, že to budu mít na hlavu a balon přede mnou rychle spadl, tak jsem šel níž a níž a spadl jsem přímo ramenem do země,“ popsal nepříjemný moment Vaněk, kdy se v prvním poločase zranil.

„To už jsem věděl, že je zle. Hned jsem cítil, jak je klíční kost nahoře. Ta mi vyskočila,“ dodal.

Vaňkův nekontrolovatelný pád odneslo levé rameno. Na stadionu se po střídání spekulovalo, jestli je úraz opravdu tak vážný, nebo jestli jsou vazy třeba jen natažené. Bohužel se později potvrdila ta horší varianta. „Mám přetržený vaz v rameni, musel jsem jít na operaci. Zpevnili mi to drátama a přípravu už bych měl stihnout.“

Ondřej Vaněk si teď od fotbalu na nějaký čas odpočine. Následující měsíc stráví v Brně, kde se bude léčit a následně absolvuje také rehabilitaci u lékaře brněnských hokejistů. „V úterý jdu ještě za klukama do kabiny a pak pojedu domů do Brna. Nemůžu teď dělat nic, ani řídit,“ řekl Deníku smutný Ondřej Vaněk.

Nejvíc však Vaňka mrzí, že nebude delší dobu hrát v dresu Jablonce. „Teď jsem se do toho dostával, hrál jsem víc a víc… Nedá se nic dělat. Hlavně, že to odneslo rameno a ne třeba koleno,“ míní Vaněk. Když mu v nemocnici lékaři oznámili, že je operace nevyhnutelná, tak se těžko bránil slzám.

„Za čtrnáct dní mi budou vyndávat stehy a pak pomalu začnu cvičit. Narovnávat ruku a tak. Mám takovou bandáž, že můžu hýbat paží od lokte dolů, ale rameno je zafixované,“ říká Vaněk.

Trenér František Komňacký se s Ondrou viděl až na úterním odpoledním srazu. Každopádně je to další vynucená absence nejen do odvetného zápasu semifinále poháru se Spartou, ale také pro zbytek ligy. „Snad se s tím kluci nějak poperou, doufám, že porazí Spartu a dostanou se z poháru do Evropy,“ věří v úspěch týmu Vaněk.

Nicméně Ondřej Vaněk nepůsobí jen v týmu Jablonce, ale patří také do kádru reprezentační jednadvacítky. Za týden má mužstvo trenéra Jakuba Dovalila sraz, takže se bude muset obejít bez Ondřejových služeb. „Euro jednadvacítek je ještě daleko, to je až za rok. Je ještě hodně času se tam probojovat. Ale priorita je hrát v Jablonci. Když budu hrát tady v základu, tak se to od toho bude všechno odvíjet,“ uvědomuje si Vaněk.