Domácí celek nastoupil takřka v kompletní sestavě. Ale hostující sestava se rodila velmi těžce a vypomoci musela řada dorostenek, které hrají ještě svoji soutěž. Úvodní seznamovací desetiminutovku zakončila faulem za žlutou kartu exjablonecká útočnice Nikola Zejbrdlichová. Pro další vývoj duelu byl tento moment jeden z klíčových. V 17. minutě potvrdila Pavla Trojáková chladnokrevně svou střeleckou pověst 0:1.

Inkasovaná branka však paradoxně hostujícím hráčkám trochu svázala nohy a domácí tým naopak nakopla, vyrovnal na 1:1. Zuzana Fialová pak překvapivě zvolila zpětnou přízemní přihrávku na zcela osamocenou z druhé vlny nabíhající Lenku Bistiakovou a jablonecká záložnice vydařenou střelou pod břevno opět poslala své barvy do vedení 1:2.

ROZHODČÍ JE NEŠETŘIL

V 53. však Pavlu Trojákovou sestřelila v obranném skluzu Nikola Zejbrdlichová, dostala žlutou a domácí šly do deseti. Tento moment jednoznačně poznamenal celý zbytek zápasu. Do uvolněných obranných řad podnikaly hostující Čertice jeden nebezpečný útok za druhým. Ale soupeřky se nedaly a snad čtyřikrát. Svůj tým zachránila bravurními zákroky gólmanka Andrea Plátková. Po vypršení řádné hrací doby rozhodčí nastavil ještě tři minuty. V poslední padlo definitivní rozhodnutí, a to zásluhou těch nejmladších, rychlonohé Simony Farbárové, která zkušeně zavěsila 1:3.

Trenér Jabloneckých Jan Štol k duelu řekl: „Je to pro nás cenná výhra. Holky bojovaly, dřely a nic nezabalily. Poděkování za pomoc patří také dorostenkám, které posílily náš tým a hodně nám pomohly. Snad se na další zápas dáme lépe dohromady."

Sestava FK Jablonec: Plátková - Janková, Vaníková, Klápšťová, Bendová - Farbárová, Bistiaková, Fialová, Tuhá (46. Mikulandrová) - Trojáková, Rakov.