Desná – Hrádek n. N. 3:2 (3:0)

Po odloženém utkání v minulém kole se fotbalisté Desné představili před domácím publikem v prvním duelu krajského přeboru. Desná chtěl proti favorizovanému Hrádku nad Nisou předvést lepší výkon, než v utrápeném duelu poháru proti Ruprechticím.

A dařilo se to domácím hned od prvních minut. Hned v té úvodní po centru Jecha hlavičkoval obránce hostů do vlastního břevna! Zahrozili také hosté, ale gólman Doubek si poradil. Pak ale spustila Desná nevídaný kolotoč. Ve 13. minutě trefil Jech břevno a o minutu později se již skóre měnilo. Pfeifer zatáhl po levé straně míč a poslal přesný centr na Špačka, který se hlavou nemýlil. Než se v Desné stačila doslavit vedoucí branka, tak se odhodlal ke střele mladík Kořínek. Napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů a jeho projektil skončil přesně v šibenici branky Hrádku. Neméně krásná byla další gólová situace z 25. minuty. Jech chytrým lobem překonal nejen brankáře Hrádku, ale míč nezastavili ani dobíhající obránci a skončili spolu s ním v brance. Stav 3:0 ale domácí hráče zřejmě natolik uspokojil, že do konce prvního poločasu značně polevili a Hrádek měl dost prostoru na to, aby zápas případně zdramatizoval. Do konce prvního poločasu se ale nic zásadního neudálo a Desná si držela velice slibný náskok.

Ve stejném duchu pokračoval zápas i ve druhém dějství, když Desná působila vlažně a nebezpečnější byli spíše hosté. Nicméně vyložená šance byla na straně Desné v 58. minutě. Kořínek vyslal Jecha, který se znovu pokusil o přehození brankáře, ale tentokrát byl jeho pokus příliš dlouhý. Po hodině hry to byl opět Hrádek, který diktoval tempo zápasu. Byl agresivnější, důraznější v soubojích a také nasazení bylo vyšší. V 64. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když se Dobeš uvolnil přes dva obránce a střelou na bližší tyč Doubka překonal.  Hosté cítili šanci na zvrat a dostali Desnou pod tlak. Ten vyústil ve druhý gól v 74. minutě. Po centru se hlavou prosadil střídající Dušánek.

„Po tomto gólu již hráči zjistili, že ani tříbrankové vedení nemusí znamenat výhru a zvýšili nasazení, hosté však nabuzeni dvěma góly v naší síti vyvinuli závěrečný tlak v posledních minutách. Dvakrát mohl srovnat skóre Vinš, nejprve jeho nebezpečný trestný kop vyrazil na roh výborným zákrokem brankář Doubek, po odvráceném rohu z našeho vápna se dostal opět ke střele, k našemu štěstí byl Doubek opět pozorný a díky jeho výkonu jsme nakonec brali všechny body," zhodnotil závěr vítězného zápasu vedoucí mužstva Desné Petr Kopal.

Branky: Branky: 14. Špaček, 15. Kořínek, 25. Jech – 64. Dobeš, 74. Dušánek. Rozhodčí: Brož V., ŽK: 2:3. Diváků: 120. Desná: Doubek – Smoleňák, Hudec, Křemen, Kopal – Kobylka, Pipek, Kořínek, Pfeifer – Špaček, Jech.

Železný Brod – Sedmihorky 2:1 (1:1)

Při pohledu na tabulku krajského přeboru měl být duel Železného Brodu se Sedmihorkami jednoznačnou záležitostí. Poslední tým soutěže ale favorita značně potrápil a rozhodlo se až v závěru zápasu.

Vzhledem k tomu, že počasí je v těchto dnech, jaké je, tak se zápas musel odehrát na malém hřišti s umělým povrchem v Železném Brodě. To ke kvalitě zápasu nepřispělo. Nicméně od prvních minut se hrál vyrovnaný zápas a nebylo znát, že Sedmihorky visí nad sestupovou propastí. Přeci jen ale Železný Brod dominoval na gólové šance, kterých měl o poznání více. Hosté také několikrát zahrozili, ale změna skóre přišla v 31. minutě. Domácí měli zahrávat nepřímý volný kop, který si rozehráli nakrátko, a následně Maryško svou střelou přes zeď propálil hostujícího brankáře.

Inkasovaný gól Sedmihorky nepřibrzdil, ale ještě více rozjel. Navíc domácí trochu polevili a vyústěním toho byla vyrovnávací branka v 39. minutě, kdy se z brejkové situace po přihrávce před branku prosadil Havel. Stav 1:1 vydržel až do konce prvního dějství.

Z dosavadního průběhu zápasu bylo zřejmé, že oba celky mají šanci na bodový zisk. Úspěšnější tak mohl být tým, který měl větší vůli po vítězství. Průběh druhého poločasu připomínal prvních čtyřicet pět minut. Šance byly na obou stranách, ale gól nepřicházel. Rozhodnutí přišlo v samotném závěru. V 85. minutě přišel ústřední muž následujících minut Pavel Šimek, když vystřídal Aubrechta. Právě Šimek totiž v 87. minutě parádním gólem utkání rozhodl. Svou trefou nůžkami rozehřál prokřehlé diváky a rozhodl o zisku tří bodů pro Železný Brod. 

„To jsou léta dřiny a odříkání. Tohle se nikde nevyučuje," říkal v dobrém rozpoložení trenér Brodu Luděk Hnídek ke svému skvěle načasovanému střídání. „Když jsme střídali tak jsem mu říkal, že jde na hrot a bude mít jediný úkol. Podržet míč a dít gól. Na to mi řekl, že ho dá. A ono to tak dopadlo," dodal šťastně Hnídek.

V samotném závěru ještě Sedmihorky vrhly veškerou zbylou energii na útok, ale Brod si konec zkušeně pohlídal a uhájil první jarní tři body.

Branky: 31. Maryško, 87. Šimek – 39. Havel. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 1:2. Diváků: 130. Ž. Brod: Kordík – Vozka, Kotlár, Kovář (90. Makula), Král – Wanacki, Maryško, Havrda (75. Maňkoš), Hadač P. – Holeček, Aubrecht (85. Šimek).