Po sobotním utkání se Střížkovem řekl deníku trenér Václav Kotal, že se kluby Jablonec a Sparta prý nedohodly na podmínkách přestupu Lafaty do letenského klubu. Jak se situace vyvíjí podle jabloneckého bosse Pelty? „Situace je pořád stejná. S nikým nejednáme a myslím si, že David s největší pravděpodobností v klubu zůstane," potvrdil informaci Miroslav Pelta, předseda FAČR a šéf Baumitu Jablonec.

Na druhou stranu by však Jablonec mohl přijít o jiného útočníka, a to o Jana Vošahlíka. Třiadvacetiletý ofenzivní hráč, který v minulé sezoně díky dvěma zraněním moc zápasů neodehrál, má nakročeno na hostování do Slavie Praha. „Budeme jednat o tom, jestli uvolníme Honzu Vošahlíka na hostování do Slavie. Rozhodovat se to bude během dvou tří dnů," míní Pelta.

Když jednání půjde dobře, tak by se Vošahlík nejspíš s týmem ani nepodíval na soustředění do Rakouska a připojil by se neprodleně k „sešívaným". „Uvidíme, jaký bude vývoj. V pondělí máme nějaké jednání, tak uvidíme," dodal Pelta.

Pro Jablonec by byla ztráta Davida Lafaty bolestivá, přeci jen se stal dvakrát po sobě nejlepším ligovým střelcem. Naopak v případě Jana Vošahlíka by to mladému hráči mohlo pomoct v další fotbalové kariéře. Za trenéra Komňackého příliš možností v zápasech nedostal, navíc se z rozeného útočníka stal postupně záložník, což jeho rozlet také přibrzdilo. Vošahlík by měl ve Slavii pod trenérem Petrem Radou nahradit Zbyňka Pospěcha, se kterým nový kouč již nepočítá.