Právě dvojí role šéfa ligového klubu a zároveň předsedy FAČR bývá Peltovi často vytýkána kvůli střetu zájmů. Už v listopadu 2014 plánoval, že se z Jablonce stáhne, tehdy však jednání nedopadla úspěšně. Poslední události a kritika zejména po utkání Jablonce s Příbramí, ve kterém se Středočeši zachránili díky remíze 0:0, Peltu prý utvrdily, že jeho odchod z klubu je nezbytný.

"Okolnosti posledních dní ve mně opět oživily přesvědčení, že v Jablonci dojde ke změnám ve vedení klubu. Bude nový předseda představenstva a prezident klubu. Už je to předjednané. Je natolik ekonomicky silný, že by se v budoucnu mohl stát majoritním vlastníkem, ale bude to asi ve dvou krocích," řekl ve středu Pelta novinářům. "Věřím, že to u fanoušků a veřejnosti bude působit pozitivně," uvedl Pelta, který vlastní 80 procent akcií klubu. Zbylých 20 procent má občanské sdružení.

Vedle kritiky ho k tomuto kroku vede i velké pracovní vytížení. "Jsem také místopředseda České unie sportu, figuruji v olympijském výboru, v UEFA a FIFA. Jsem přetížen a nezvládám se o klub starat, jak bych chtěl. Proto je třeba, aby došlo ke změnám," prohlásil Pelta.

Jablonec pro něj však zůstává srdeční záležitostí a bude mu chtít nadále pomáhat hlavně se sháněním financí a sponzorů. "Nebudu tvrdit, že jim nebudu pomáhat s ekonomickým zajištěním a hledáním sponzorů, to bych lhal. Jablonec mi zůstane v srdci, i když nebudu v jeho strukturách," uvedl.

Jednání o vstupu nových akcionářů Pelta avizoval už v listopadu 2014. "Jde o lidi, kteří jsou známí angažováním ve sportovním prostředí i byznysu. Jeden z nich už ve fotbale působil. Rád bych, aby se z nich stali akcionáři," řekl tehdy. Dohodu se zřejmě povedlo uzavřít až nyní. "Nebylo to lehké jednání, ale je tam dohoda," uvedl ve středu Pelta.