Severočeši podlehli Viktorii 0:1. Porážku svého týmu v domácí premiéře sledoval v hledišti i Miroslav Pelta, bývalý předseda fotbalové asociace. Jediný gól utkání 2. kola na Střelnici vstřelil Hájek. Plzeň tak znovu potvrdila, že to na Jablonec umí, když s ním nebodovala jen v jediném z posledních 16 ligových zápasů. Plzeň vyhrála i druhý ligový zápas, Jablonec po remíze na Slovácku na výhru stále čeká.

FK Slovan Liberec. Ilustrační snímek.
Hit na Střelnici. Jablonec vyzve Plzeň, Liberec jede na Hanou

Plzeň na severu udeřila ve 11. minutě ze standardky. Kopic poslal do vápna střílený centr, který tečoval Hájek a míč zapadl za zadní tyč. Hosté mohli jít do kabiny s dvougólovým náskokem. Kolářova pumelice z hranice šestnáctky ale skončila jen ta tyči. Těsně před přestávkou zahrozili i domácí. Do gólovky se dostal Mihálik, ale z otočky na Hrušku nevyzrál.

Vyrovnání měl ve druhé půli na kopačce Diviš, jenže mu nevyšel ale krok a zblízka poslal míč hodně mimo. Jablonec přidal a tlačil se do šancí, jenže plzeňská svatyně pro něj byla zakletá. V úplném závěru trefil tyč hostující Hrošovský. Plzeňští si tak zlepšili náladu po vyřazení z boje o Ligu mistrů.

Jablonec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 11. Kopic. Rozhodčí: Královec - Paták, Hájek. ŽK: Kubista, Mihálik, Trávník - Živulič, Kolář, Zeman, Hruška. Diváci: 3870.
Jablonec: V. Hrubý – Masopust, Pernica, Hübschman, Matěj Hanousek – Jaroslav Diviš (82. Mehanović), Trávník, Mihálik, V. Kubista, Zelený – Doležal. Trenér: Klucký.
FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek (60. Petržela), Havel – Hrošovský, Živulić – Zeman, D. Kolář (76. Hořava), Kopic – Krmenčík (87. Bakoš). Trenér: Vrba.