K dalšímu přípravnému zápasu si fotbalisté Pěnčína pozvali na UMT Mozartova ve Mšeně soupeře z I.A třídy Středočeského kraje, a to hráče SK Kosmonosy. Hosté, leč nastoupili převážně s juniorkou, byli od první minuty na těžkém terénu vyrovnaným soupeřem. Pěnčín byl přesto aktivnější, častěji držel míč na svých kopačkách a hosté čekali na rychlé protiútoky. Domácí si vytvořili několik slibných brankových příležitostí, ale do vedení šli hosté z Kosmonos, když po smolném uklouznutí hráče Pěnčína ve středu hřiště  přišla dlouhá přihrávka na nabíhajícího útočníka, pro kterého nebyl problém překonat pěnčínského brankáře Ivana Matějčka. O vyrovnání stavu na 1:1 se v 21. minutě postaral Patrik Ferenc, který v systému hokejového střídání byl na hřišti sotva minutu a chladnokrevný nájezd využil na výbornou. 

FC Pěnčín - Kosmonosy 4:2 (1:1)

 Druhý poločas začal opatrným fotbalem z obou stran a téměř polovinu druhého poločasu se na hřišti nic vážnějšího nestalo a bojovalo se ve středu hřiště.  V 70. minutě šli opět do vedení hosté, ale neudrželi ho moc dlouho, neboť vyrovnal střelou z malého vápna Roman Hušek, který se ve vápně dobře zorientoval po přihrávce Heinricha a jeho tvrdá pumelice skončila za zády bezmocného brankáře Kosmonos. V 75. minutě zápasu se do listiny střelců podruhé zapsal Patrik Ferenc, který hezkou střelou z voleje zpoza velkého vápna napálil míč přímo pod břevno a nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Na konečných 4:2 pro Pěnčín uzavřel v 80. minutě utaženou ranou k tyči Vysyl Nemyrovskyy, který v posledních dvou zápasech patřil k nejlepším hračům pěnčínského týmu. 

Hodnocení trenéra: 

,, Zápas se hrál za občasného hustého sněžení a velkého mrazu, což také ovlivňovalo výkon obou celků. Určitě to z tohoto pohledu nebylo jednoduché utkání. Soupeřův tým se skládal z mladých a běhavých hráčů, přibližně 6 hráčů z A mužstva a zbytek byl doplněný z místního dorostu. Vzhledem k tomu, že jsme byli od prvních minut mnohem lepším týmem, hlavně po stránce kombinační, ale taky jsme byli nebezpečnější v množství střeleckých příležitostí před soupeřovou brankou, tak nás soupeř zaskočil gólem po naší hrubé chybě. Pak se nám vydařilo střídání Ference, který skóre vyrovnal. O chvíli na to jsme inkasovali, ale hned jsme se z toho otřepali a skóre otočili. Vzhledem k průběhu hry je první naše vítězství zasloužené, ale myslím si, že jsme měli vyhrát větším rozdílem. Na můj vkus jsme spoustu branek zahodili, jak nepřesnou koncovkou, či špatným řešením herní situace. To musíme do příštího zápasu zlepšit. Určitě si moc cením přístupu všech hráčů k tomuto utkání, a i první vítězství v přípravných zápasech všechny potěšilo.”

Další zápas je již tuto sobotu 3.3. od 17 hodin, kdy se opět na UMT Mozartova utkáme s hráči Rychnova.

Sestava: Matějček I., Heinrich, Balásek, Lang, Matějček J., Matějček P., Bejda, Nemyrovskyy, Karaqi, Panuscik, Hušek, Ferenc.
Střelci: 21., 75., Ferenc, 70. Hušek, 80. Nemyrovskyy

 

Statistika utkání:

FC Pěnčín – SK Kosmonosy

Šance: 21:9

Střely na: 14:6

Střely mimo: 7:5

Rohové kopy: 8:3

Ofsajdy: 3:2

Fauly: 13:9

ŽK: 0:0

ČK: 0:0