FC Pěnčín - TJ Sokol Plavy 4 : 0 (2 : 0)

Šlágr 18. kola 1. B třídy byli hráči Pěnčína nucení opět odehrát v Jablonci na UMT Mozartova, kde již v jarní části podruhé bylo suplováno domácí prostředí. Ale hráčům se zde daří, a i tentokrát to na hřišti proti původním očekáváním byla jednoznačná záležitost.

„Od úvodního hvizdu převzali domácí iniciativu, vytvářeli si tlak a s tím i šance a hosté byli nucení převážně bránit. První dva góly nám ale rozhodčí kvůli ofsajdu a útočnému faulu neuznal," uvedl k úvodu zápasu trenér Pěnčína Luboš Pumrle.

Ale ve 22. minutě zakončil po dlouhé době čekání na gól pěnčínský střelec podzimu Roman Hušek a poslal domácí do vedení. Dalšímu koncovému hráči domácích Honzovi Mrklasovi, který tentokrát nastoupil na pravé záloze a předvedl parádní výkon, ještě první dvě střelecké příležitosti nevyšly a ujala se až ta třetí v 36. minutě, která dodala domácím potřebný klid a jednoznačnou kontrolu zbytku poločasu, který se téměř celý odehrával na polovině Plavů.

Po domluvě všech zúčastněných se o poločase nešlo do kabin, a tak poločasová pauza byla pouze o drobném občerstvení hráčů, kteří šli za větrného počasí hned zase na hrací plochu. Pěnčín opět začal tlakem a dostával se před hostující branku a na hráčích Plavů bylo zjevně vidět, že se jim zápas nedaří hrát podle svých představ.

V 59. minutě korunoval gólem na 3 : 0 svůj parádní výkon Patrik Ferenc, kterému tento zápas opravdu sednul a byl jedním z klíčových hráčů tohoto utkání. „Dalším a řekněme nejlepším hráčem na hřišti byl Lukáš Barcuch, který během zápasu odvedl pro tým obrovské penzum práce a svůj výkon korunoval v 82. minutě chladnokrevným proměněním své příležitosti na konečných, v souboji prvního s druhým možná překvapivých, ale zcela dle průběhu utkání zasloužených 4 : 0.

Sestava Pěnčína: Pivrnec, Hušek,  Heinrich, Balásek, Matějček J., Matějček P., Ferenc, Lang, Zapadlo, Mrklas, Barcuch, Matúška, Krčmárik

Sestava Plavů: Škaloud, Pekař, Votoček, Rimský, Jón, Lejsek, Prousek, Lupa, Toman, Kohoutek, Černý, Trmal, Svačina, Lubas

Branky: 22. Hušek, 36. Mrklas, 59. F erenc, 82. Barcuch