Další kolo 1. B třídy východ Libereckého kraje svedlo na pěnčínský stadión dva celky z čela tabulky. A tak se dal očekávat litý boj o další body. Zápas začal v rychlém tempu z obou stran a o závary před oběma brankami nebyla nouze.

ŠLI NA NĚJ HNED DVA

V 9. minutě, vlivem chybného postavení pomezního rozhodčího, byl puštěn dvojitý ofsajd hostů a na domácího brankáře se řítili v závěsu dva hráči soupeře. Ale Honza Pivrnec opět ukázal, že na jaře má vynikající formu a fantastickým zákrokem na samé hranici velkého vápna nepustil hosty do vedení.

Jak později uvedl trenér domácích, tento moment byl klíčový vzhledem k dalšímu průběhu celého utkání. A pak již přišla radost hráčů Pěnčína, když se v 15. minutě, po krásné křídelní akci Zapadla, míč dostal před branku hostů. A zde se již nemýlil Matúška a zajistil domácím vedení 1:0. Ve zbytku poločasu přeci jenom měl Pěnčín herně navrch a byly k vidění velice dobré fotbalové akce, které potěšily oko přihlížejících fanoušků. A těch, díky večernímu pálení čarodějnic, tentokrát dorazilo na domácí stadión větší množství.

Ke zvýšení skóre, bohužel, nevedla ani velká šance Matějčka, který jen těsně minul soupeřovu branku a ani dalších hráčů, jenž měli v zakončení i trochu smůly. Buď pokusy skončily mimo branku nebo je obrana společně s brankářem hostů zneškodnila. Roztoky opět zahrozily v závěru poločasu, kdy se zase vyznamenal domácí brankář a tentokrát na brankové čáře vytáhl střelu mířící do šibenice na rohový kop. A tím se postaral o to, že ke změně skóre již do poločasu nedošlo.

Druhá půle začala opět v rychlém tempu, hra se přelévala od jedné šestnáctky ke druhé. Ale přece jenom domácí svým aktivním pohybem, důrazem v osobních soubojích, neustálým nabízením se a vysokým presinkem, který znervózňoval rozehrávku hostí, působili kompaktněji. A balón měli častěji ve své moci právě oni, vytvářeli si i daleko více šancí.

PUMRLE DAL PENALTU

V 61. minutě, po vynikajícím důrazu Matějčka ve vápně hostí. Ten udržel na malém prostoru proti dvěma bránícím hráčům balon ve své moci, a tím přinutil soupeře k jasnému faul, zařídil tak možnost zvýšit náskok po exekuci pokutového kopu. Penaltu zahrával Pumrle a prudkou přízemní ranou k tyči, ač brankář vystihl směr, rozvlnil síť branky a zvýšil na 2:0.

Když poté v 69. minutě Nemyrovskyy zpoza šestnáctky, technickou střelou k tyči, nedal hostujícímu brankáři šanci a zvýšil ještě na 3 : 0, bylo již o vítězi tohoto utkání téměř rozhodnuto. Tím spíš, když domácí celek nepolevoval v důrazu a aktivně napadal soupeře při rozehrávce už na jeho polovině. O chvíli později dostal před hranicí šestnáctky takříkajíc „nalito" Matúška, který mimochodem předvedl vynikající výkon. Ale tentokrát jeho střela branku hostí netrefila. V závěru utkání Roztoky zvýšily tlak, ve snaze docílit alespoň čestného vstřelení branky, kdy hlavně dlouhými auty vytvářely před domácím brankářem závary. Ale ten již čisté konto udržel, a tak všichni domácí příznivci mohli začít slavit vítězství nad nebezpečným soupeřem a zisk tří bodů, které Pěnčínu upevnily vedoucí místo v tabulce.

HRÁČI ZÁPAS ODMAKALI

Závěrečné hodnocení domácího trenéra Karely vyznělo v tom smyslu, že jeho mužstvo podalo velmi kvalitní výkon proti již druhému těžkému soupeři z čela tabulky a zaslouženě se tak může těšit ze zisku tří bodů. „Hráči zápas odmakali jako tým a všem do jednoho patří za předvedený výkon velké uznání a poděkování," uvedl kouč Pěnčína. Příští utkání hraje jeho tým v neděli v Železném Brodě.

Branky: 15. Matůška, 61. Pumrle, 69. Nemyrovskyy.

Za Pěnčín: Pivrnec - Mastník, Sobotík, Pleštil, Lang - Matúška, Matějček J. (82. Čížek), Pumrle, Nemyrovskyy, Zapadlo (78. Vanca) - Hušek.