FK Cvikov – FC Pěnčín 1:3 (0:0)

„Sehráli jsme náročné utkání s domácími na místy silně podmáčeném trávníku, kdy se doslova v kalužích zastavoval míč, což působilo problémy při rozehrávce, kombinaci i hře jeden na jednoho,“ popsal utkání trenér Pěnčína Luboš Pumrle. Domácí celek se od úvodního hvizdu dostal pod tlak hostů. Ti si začali vytvářet šance na vstřelení gólu, ale míč za záda výborně chytajícího domácího brankáře se Pěnčínským nepodařilo za celý první poločas propasírovat. Domácí podnikali pouze sporadické útoky, se kterými si defenzivní soupeři, včetně brankáře Pivrnce, věděli rady. Bezbrankový poločasový stav byl, vzhledem k průběhu hry, takové malé vítězství domácích.

Do druhého poločasu vstoupil Pěnčín s ještě větším odhodláním co nejrychleji vstřelit úvodní branku, zklidnit hru a snažit se o další navýšení skóre tak, aby bylo utkání výsledkově rozhodnuté a mohlo se v klidu dohrát. Domácím hráčům na těžkém terénu zjevně docházely síly, a tak se pouze stáhli do obranného bloku a dopředu jen odkopávali balóny, aby přerušili soustavný tlak hráčů Pěnčína.

Cvikov - Pěnčín 1:3.Zdroj: Zuzana Ondrejčíková

První branku hostů v 50. minutě vsítil po perfektní exekuci přímého kopu z asi 20 metrů Lukáš Barcuch a na 0 : 2 zvyšoval v 62. minutě Petr Balásek. Nadále Pěnčín zcela kontroloval hru a vytvářel si brankové příležitosti. „Ale naše střelecké pokusy, někdy i s notnou dávkou štěstí, likvidoval výborný domácí gólman. V 82. minutě se branky dočkali i domácí příznivci, a to, když nám nevyšel ofsajd systém a svůj průnik zakončil domácí Kýček,“ popsal další minuty utkání Luboš Pumrle.

Hosté ovšem nepřipustili žádné zdramatizování závěru zápasu, protože po rozehrání z následného útoku chladnokrevně utaženou ranou k tyči zvýšil na 1:3 navrátilec do pěnčínské sestavy Matěj Matúška. A když se neujaly ani tutovky Petra Heinricha, který tentokrát odehrál celý zápas jako hrotový útočník. na výsledku se již nic nezměnilo.

„Zápas jsme odehráli zcela v naší režii a zaslouženě jsme vyhráli. Předvedli jsme trpělivý, kolektivní výkon a po právu si připsali tři body do tabulky. Litovat můžeme pouze toho, že jsme nedokázali proměnit více šancí a nevyhráli větším rozdílem, protože našim střelcům by vstřelená branka jistě pomohla získat potřebné sebevědomí do dalších náročných zápasů,“ zdůraznil pěnčínský trenér a připomenul, že teď jsou připravení na dalšího těžkého soupeře, který je v tabulce o bod před Pěnčínem. „Jsou to hráči VTJ Rapid Liberec, se kterými se utkáme sobotu 14.10 od 15.30 hodin. Vzhledem ke klimatickým podmínkám bude hrací plocha bude ještě upřesněná,“ vzkazují hráči Pěnčína svým fanouškům.

Branky: 82. - Kýček – 50. Barcuch, 62. Balásek, 83. Matúška
Sestava Pěnčína: Pivrnec – Fajfr, Balásek, Matějček J., Lang – Mätzelt, Matějček P. Barcuch (88. Pumrle), Zapadlo (74. Matúška) – Miček (63. Nemyrovskyy), Heinrich
Statistika utkání:
Šance: 3:20, střely na: 4:13, střely mimo: 5:16, rohové kopy: 1:7, ofsajdy: 4:6, fauly: 17:8, ŽK: 1:3, ČK: 0:0