Pěnčín – „I přes vítězství nad Libštátem nás musí mrzet hlavně neproměňování šancí," zhodnotil zápas I.B třídy východ trenér domácího mužstva Luboš Pumrle a pokračoval:

FC Pěnčín – Jiskra Libštát 4:1 (3:1)

„Po dvou domácích zápasech jarní části soutěže, které jsme museli odehrát na umělce v Jablonci, jsme se dočkali i prvního utkání na našem pěnčínském stadionu a přivítali jsme hosty z Libštátu," uvedl k duelu na domácí půdě.
ZAČALI MINUTOU TICHA
Hřiště na Pěnčíně přes veškerou snahu je vlivem počasí, kdy je neustále skrápěno vodou měkké a hrbolaté, což kombinačnímu fotbalu nepřálo. Utkání začalo minutou ticha za úmrtí dlouholetého fanouška Pěnčína.
V úvodu zápasu se do dvou brejků dostali hosté, ale bez využití a potom už na hřišti začali dominovat domácí a hosté, ač sympaticky hráli na dva útočníky, se na domácí polovinu dostávali pouze po nakopnutých balónech za obranu. „Ale naši obránci, kteří kolikrát zůstávali dva na dva, si s náznaky šancí dokázali poradit. A zato domácí útočící hoši opět začali spalovat jednu šanci za druhou.
HNED DVA DAL BARCUCH
Na lepší časy se blýsklo ve 22. minutě, kdy skóre otevřel Barcuch, a ještě lépe bylo za tři minuty, kdy ten samý hráč zvýšil na 2 : 0. Mírná komplikace přišla v 31. minutě, kdy se hosté po přímém kopu jako první dostali k odraženému balónu a nezachycenou průnikovou přihrávkou vyslali do šance Kobrleho, který střelou k tyči snížil na 2 : 1. Ve 39. minutě přišel nádherný centr z levé strany, domácí Hušek na zadní tyči v souboji vrátil hlavou balón zpět před branku na osamoceného Ference a ten vrátil domácím dvougólové vedení. To vydrželo až poločasového hvizdu sudího.
DIVÁCI CHTĚLI DALŠÍ GÓL
V kabinách panovala bojovná nálada a hráči se navzájem hecovali, aby zlepšili koncovku a slušnou diváckou návštěvu mohli potěšit větším počtem branek v síti hostů. Hned ve 48. zvýšil Hušek na 4:1 a zdálo se, že skóre bude jenom narůstat.
A PAK TO ZASE KAZILI
Opak byl však pravdou. Pěnčínští hráči se opět začali předhánět v tom, kdo jak velkou šanci spálí. A hostující brankář Jakubička si po zápase zasloužil gratulaci i od hráčů a funkcionářů Pěnčína.
Pěnčínští v poli jasně dominovali a balóny stále vraceli před pokutové území hostů, ale s kvalitou zakončení to byla velká bída. A tak po 90 minutách svítil na tabuli výsledek 4:1.
TŘI BODY MAJÍ ALE …
Domácí byli špatní z neproměňování jak šancí, tak tutovek, netrefení branky… V němém úžasu zůstávali stát i členové realizačního týmu a samotní přihlížející diváci.
„V sobotu třináctého května od 17 hodin hrajeme další mistrák s nepříjemným a těžkým soupeřem z Jablonce nad Jizerou, ale na hřišti v Rokytnici," připomněl trenér Pumrle.
Branky: 22., 25. Barcuch, 39. Ferenc, 48. Hušek – 31. Kobrle. Sestava: Krčmárik – Lang, Matúška, Heinrich, Matějček P. – Mrklas (42. Karagi)., Ferenc, Pumrle, Barcuch, Zapadlo – Hušek