K prvnímu mistrovskému utkání I. B třídy západ se jenišovičtí fotbalisté vydali na hřiště soupeře. A nepřijeli domů s prázdnou. „Vyhráli jsme. Soupeř si dal i vlastního. Hattrick se povedl Mírovi Vavřichovi a jeden náš gól dával Zdeněk Kalousek," uvedl k výsledku úvodního podzimního duelu trenér Petr Randák. Ten v něm také vyzkoušel i nové posily a hráči si ověřili, že poctivá letní příprava přináší ovoce.

„Nastoupili všichni, do Holan jsme jeli v plné sestavě. Kluci hráli dobře a zodpovědně. Bylo to těžké utkání. V Holanech nás také čekalo výborné mužstvo," zhodnotil průběh zápasu jenišovický trenér.

KONEČNĚ DOMA PUKLI

Toho také místní fanoušci včetně trenéra upozornili na to, že Jenišovice jsou prvním mužstvem, kterému se po dvou letech podařilo domácí tým porazit. „Holany hrály rok v okresním přeboru a další rok už v I. B třídě západ. A za dva roky na jejich hřišti ani jeden soupeř nevyhrál, kromě vítěze třídy, který postupoval do vyšší soutěže a remizoval s nimi. Oni prostě neprohrávají. Náš mančaft byl super," právem pochválil své svěřence kouč Petr Randák.

TEĎ MAJÍ HODKOVICE

Hned z prvního zápasu si tedy Jenišovice připsaly na své konto plný počet bodů. Podle trenéra mělo utkání ten správný náboj a hráči odvedli poctivou práci.

V neděli 28. srpna od sedmnácti hodin hostí na svém hřišti soupeře, skoro souseda. Přijede tým Hodkovic a očekává se pořádné sousedské derby. „Hodkovice jsou houževnatý soupeř. Nad Mimoní, která sestoupila z I.A třídy, teď vyhrály. Dokonce jí nastřílely šest gólů. Takže to bude taky zajímavý boj," uvedl kouč.

Sestava: Cejna, Bubák (60. Rosenbaum), Žabokrtský (75. Straka), M. Randák, Holeček, Poláček, Bernard, Kalousek, Vích, D. Hurt, Vavřich

Branky: 16., 59., 89. Vavřich, 83. Kalousek, 20. Mikysa (vlastní). Rozhodčí: Jirák. Diváků: 69. ŽK: 3:2.