Po odchodu trenéra a změně tréninkových metod dostalo mužstvo impuls v podobě nového kouče Luboše Pumrleho. „Ten u nás hrál, ale teď trénuje. Zajistil si zimní přípravu a také soustředění, což určitě mančaftu prospěje," popsal situaci v pěnčínském mužstvu prezident klubu Jaroslav Strnad.

POSILY JSOU PŘÍNOSEM

Mladý, ambiciózní kouč plný nápadů a elánu má u týmu potřebnou autoritu. „V tuto chvíli změna přinesla kladný výsledek. Ale teprve až se mužstvo dostane do nějaké krize, projeví se, zda je to pro tým ten správný trenér. Je to tak i ve vyšším fotbale. Se změnou trenéra přicházejí lepší výsledky. Luboš Pumrle trénuje ještě v Jablonci mládež. K nám přináší tréninkové novinky a ty se zatím osvědčily," doplnil prezident.

Připomenul také, že se klubu podařilo udělat kvalitní přestupy, především z Velkých Hamrů. „Nastoupil k nám Patrik Ferenc, který zapadl do mužstva nadstandardně. Svoje kvality prokázal Lukáš Barcuch a pomohli nám i naši navrátilci, Petr Heinrich a Honza Mrklas. I taková přestupová politika novému trenérovi určitě pomohla. A nám se vyplatila spolupráce s Velkými Hamry," doplnil Jaroslav Strnad.

Taková situace už nahrává tomu, že bude Pěnčín bojovat o postup do vyšší soutěže. A prezident klubu by se tomu určitě nebránil. „Vypadá to, že bychom soutěž mohli vyhrát. A bylo by pro mne zklamáním, kdybychom ji nevyhráli, zvláště, když už máme bodový zisk a tak kvalitní hráčskou základnu," vyslovil svoji vizi Jaroslav Strnad.

UKÁŽE SE, CO VYDRŽÍ

Pěnčínští si dobře uvědomují, že se od nich postup očekává. „Vyhráváme a asi nám nezbude nic jiného, než případný postup do I. A třídy vzít. Počítáme i s navýšením finančních nákladů tak o třicet procent. V tom by problém nebyl. Spíš se obávám, aby hráči po třech letech výher psychicky snášeli případné porážky. A to, že budeme hrát třeba od středu tabulky dolů. V tom okamžiku se právě ukáže síla kolektivu a osobnost trenéra," zamyslel se nad budoucností prezident.

Elektronické zpracování zápisů z utkání, které bylo v letošní sezóně novinkou, si na Pěnčíně pochvalují. „Už když ho všichni kritizovali, tak jsem tvrdil, že je to dobrá věc. Zápis je hotový za pár minut přes počítač. Neznám funkcionáře a oddíl, kteří by změnu neuvítali," okomentoval novinku Jaroslav Strnad a dodal, že svůj podíl na tom má také Miroslav Pelta. „Toho celostátně stále někdo kritizuje. Ale podle mého je to zatím nejlepší předseda FAČRu za poslední roky. Ví dobře, co pro fotbal chce."

I tak si ale prezident FC Pěnčín myslí, že přílišná byrokracie vládne i ve fotbalovém světě a oddíly to nejsou schopné zvládat. „Funkcionáři, většinou dobrovolníci, mají vedle fotbalu ještě jiné povinnosti než vyplňovat stohy tabulek a složitě žádat o projektové peníze," zdůraznil pěnčínský prezident.

Pěnčín nezapomíná ani na to, aby si vychoval vlastní fotbalové nástupce. Tým mladších žáků vede trenér Eda Brečko. Kluci hrají na předních místech okresní soutěže. Starší hostují ve Velkých Hamrech. „Máme i přípravku. Ale mrzí mě, že nadšení pro fotbal vypukne vždy v září, to přijde i třicet kluků. A pak, když se počasí zhorší, sedí raději doma a na trénink pak přijde jen osm deset dětí," zalitoval Jaroslav Strnad.

KLUCKÉMU U FK VĚŘÍ

Sleduje také jablonecký prvoligový fotbal a trenéru Kluckému přeje, aby se mu s týmem dařilo. „Fanoušci dnes mají možnost vidět, jak se hraje ve světě. A pak srovnávají. Doufám, že se pod vedením Kluckého dostane jablonecký fotbal tam, kam patří. Měl by ale více spolupracovat s místními manažery a hráči. Já ale raději zajdu na nižší soutěže, je to pro mne zábavnější."