Andrej Aršavin (druhý zleva) na tréninku FC Kairat Almaty v Olomouci
Rapper West i Aršavin. Příbuzný prezidenta Kajrat si plní sny

Gól ale z tlaku přece jen přišel, když Houskovi sice soupeř míč odebral, ale tak nešťastně, že po odrazu skončil přímo před obráncem Martinem Sladkým. Ten se do míče opřel levačkou a zakroutil balon překrásně pod břevno. Skvělý úvod!

Od 37. minuty navíc Hanáci hráli přesilovku. Na kolmou přihrávku Housky si naběhl Pilař a po lehkém kontaktu s obráncem Sujumbajevem upadl. Sudí Irrati pískl faul a Kazacha vyloučil. Plšek pak z trestného kopu střílel těsně nad branku.

Pražská policie pátrá po fanoušcích Sparty, kteří vnikli na hrací plochu a přerušili pohárové utkání se Suboticou.
Policie hledá chuligány. Fanouškům Sparty za vběhnutí na trávník hrozí vězení

Druhý gól přišel až na začátku druhého poločasu. Neudržitelný Falta se uvolnil, odcentroval, Plšek pustil míč k Pilařovi, který si ho zpracoval a z voleje parádně prostřelil brankáře. Další trefu pak neuznali sudí dorážejícímu Nešporovi kvůli ofsajdu a řešilo se v podstatě jen to, kolik gólů Kazaši dostanou.

Přišlo však hodně nečekané drama. Dvě žluté karty dostal během deseti minut kapitán Michal Vepřek, přičemž především ta první za protesty byl hodně zbytečná.

Kazaši náhle ožili a začali znovu zlobit. Juan Felipe z trestného kopu trefil tyč, a to bylo pro Sigmu štěstí, protože brankář Buchta mohl jen tlačit míč ven očima. O chvíli později už zasáhnout mohl a musel, když prověřil jeho pozornost bombou z dalšího trestňáku kapitán Islamchan.

Andrej Aršavin (druhý zleva) na tréninku FC Kairat Almaty v Olomouci
Rapper West i Aršavin. Příbuzný prezidenta Kajrat si plní sny

Infarktové situace přicházely i v poslední desetiminutovce. Kajrat po rohu trefil tyč, vzápětí šel Hála proti jedinému obránci se Zahradníčkem. Místo přihrávky ale šanci nepochopitelně utopil v kličkách. A víc se toho už nestalo – Sigma si tak do Kazachstánu poveze velmi slibný náskok.

Martin Sladký
Přát si Sevillu? Proč jsme dostali takovou sodu, diví se bek Sigmy Sladký

SK Sigma Olomouc - FC Kajrat Almaty 2:0 (1:0)

Branky: 21. Sladký, 50. Pilař.
Rozhodčí: Irrati – Preti, Liberti. ŽK: Vepřek, Kalvach - Eseola. ČK: 68. Vepřek - 37. Sujumbajev. Diváci: 6118.

Sigma: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Pilař (62. Hála), Plšek (85. Yunis), Houska, Falta – Nešpor (75. Zahradníček). Trenér: Václav Jílek.

Kajrat: Plotnikov – Lunin, Bateau, Politevič, Sujumbajev – Isael, Juan Felipe – Isael, Islamchan (78. Iličevič), Aršavin (53. Kuat) – Eseola (57. Eppel). Trenér: Carlos Alós Ferrer.

Matěj Vydra (vlevo) v souboji s Michaelem Keanem z Anglie.
Premier League volá! Vydra se dočkal, Burnley se upsal na tři roky