Oba soupeři nastoupili do zápasu okresního přeboru s odhodláním urvat tři body. Domácí začali dobře. Na mokrém terénu však jejich hra narážela na problémy se zpracováním přihrávek a i na soustředěnou obranu hostí. Ve 27. minutě se Tanvald ujal vedení 0:1 gólem Bajzika.

Již ve 30. minutě odpověděli domácí a Blažek vyrovnal na poločasových a navíc spravedlivých 1:1.

Druhý poločas začali lépe opět hráči Zásady, ale v 57. využili svoji šanci Tanvaldští. Vydařila se jim kombinace na jeden dotek, „vymíchali" zadní lajnu Zásadských a pohodlně, opět ofenzivně hrajícím Bajzikem, dali vedoucí gól na 1:2.

Asi deset minut před koncem zápasu zavelel trenér domácích Libor Lubas a také na lavičce zraněný střelec Zásadských Fišer k závěrečnému náporu. Předvedli fotbalové šance zakončené balónem v síti soupeře. A odvděčili se tak svým fanouškům dvěma góly, které rozhodly utkání. A tři body skončily na kontě zásadských fotbalistů.

Mužstvo Tanvaldu v závěru vsadilo na hru „vabank", ale nebylo již kompaktní. Došly mu evidentně síly, a to nahrávalo v posledních minutách zápasu spíše týmu Zásady, který předvedl ještě další nadějné šance. Potvrdili tak roli papírového favorita, i když oslabeného marodkou a zraněními. Hlavní rozhodčí Brožek s asistenty Fridrichem a Lebedou řídili utkání velmi dobře.

Zásada: Růžička, Beneš, Jiskra, Čurda, Supernát, P. Blažek, T. Blažek, Kopal (46. Soukup), Lhota, Srbek, Loukota (89. Macháček).

Tanvald: Buriánek, Bobysud (71. Hudec), Bajzik, Hnídek, Horváth, Šedivý, Ševic, Pohl, Trmal, Lorenc (83. Kodýtek), Wágner (83. Kadlic).

Branky: 30., 81. Blažek, 88. Čurda - 27., 57. Bajzik