Na umělé trávě v Jablonci-Mšeně se regionální rivalové rozešli smírně. Severočeské derby přilákalo v zimní Tipsport lize do jabloneckého Mšena více diváků než v pracovní dny. Do branky Jablonce se po nemoci vrátil na první poločas Michal Špit a už v první minutě se musel zlobit na svou obranu, která nepokryla unikajícího Dohnálka.

Hosté se ujali vedení v 19. minutě po volném kopu Dorta, který hlavou zakončil Dohnálek. O 13 minut později vypálil do skrumáže těl Zábojník a tečovaný míč stanovil skóre 1:1, které se ukázalo jako konečné.

Ve 34. minutě začal festival zahozených šancí uzdraveného libereckého útočníka Blažka. Po centru levého záložníka Przemyslawa Pietruszky, kterého Liberec testuje z polského Swinoujscie, sklepl Nezmar hlavou na Blažka, který v jasné šanci netrefil. Ve 39. minutě byl Blažek v další gólovce, rozvlnil jen boční síť. Mezitím ovšem na druhé straně hlavičkoval před libereckou brankou Černý a otřáslo se Zlámalovo břevno.

Do druhé půle oba týmy značně prostřídaly. Dlouho diktoval hru Liberec, větší šance přišla ale až v 59. minutě. Vlasko parádně nacentroval do vápna a kdo jiný než Blažek hlavou v dobré šanci minul. V 64. minutě Vlaskova nádherná rána těsně minulu tyč. Byla to ale také poslední akce Vlaska na hřišti, při střele jej píchlo v zádech a musel střídat.

Jablonec hrozil sporadicky. Střídající Michálek hledal ve vápně Černého, tomu ale sebral míč v poslední chvíli strážce liberecké svatyně. Následné střely Valenty či Papaze neměly gólové parametry.

Naopak v 78. minutě hlavičkoval před Zichem Smetana, o čtyři minuty později šel Radzinevičius bez úspěchu sám na brankáře. To byla poslední šance Liberce. Pak se obraz hry otočil. Jablonec dohrál závěrečných deset minut před brankou soupeře, nebezpečný ale nebyl. Na výsledku se tak nic nezměnilo.

„Na počet šancí jsme mohli vyhrát, ale i soupeř měl možnosti. Utkání splnilo svůj účel a byl to zápas slušné úrovně,“ uvedl liberecký kouč Ladislav Škorpil.

FK BAUMIT JABLONEC – FC SLOVAN LIBEREC 1:1 (1:1)
Branky: 32. Zábojník – 19. Dohnálek. Rozhodčí: Hrubeš. ŽK: Polák (Liberec). Diváci: 250.
Jablonec: Špit (46. Zich) – Zábojník (46. Hamouz), Pavlík, Homola (46. Eliáš), Krejčí – Papaz, Loučka (46. Michálek), Valenta, Hloušek – Černý (63. Vošahlík), Mešanovič (46. Lafata). Trenér: Komňacký.
Liberec: Zlámal – Kelič (46. Liška), Holeňák, Radek Dejmek (46. Polák), Janů (46. Vlasko, 67. Radzinevičius) – Dohnálek, Gebre Selassie, Dort, Pietruszka – Blažek (72. Vulin), Nezmar (46. Smetana). Trenér: Škorpil.

Jablonec již své účinkování v zimní Tipsport lize ukončil. Slovan Liberec se v posledním utkání skupiny B střetne zítra od 10.30 hodin v Doubí s Duklou Praha.