Na plavský pažit přijeli sousedé z Držkova. V tabulce I. B třídy východ jsou třetí, a tak se čekal velký boj. Ale domácí nastoupili v plné sestavě a podle toho se zápas vyvíjel.

OBRANA SI TO HLÍDALA

Pěnčínští hned zatlačili a už ve třetí minutě překvapili držkovskou obranu, když Sitarčík otevřel skóre na 1:0.

Tímto rychlým útokem zmátl hostující mužstvo a vzápětí, ve 29. minutě, Černý vsítil do držkovské branky druhý gól a dal na 2:0. Po této brance sice hosté trochu zazlobili a snažili se na domácí svatyni zaútočit. Ale plavská obrana byla tentokrát na svém místě a hlavně brankář Škaloud si vedl velice jistě a předváděl, co umí. Když běžela 45. minuta, dal ještě Toman na poločasových 3:0.

O přestávce byly z kabiny hostů slyšet zvýšené hlasy, možná trenéra. S nástupem do druhé půle se proto Držkovští probrali a v 53. minutě snížil kapitán Batěk na 3:1. A hosté pokračovali v útoku na plavskou branku.

NASTOUPIL A HNED DAL

Ale na scéně se objevil mladý, domácí Lubas a vzal jim vítr z plachet svým prvním gólem. Brankáři Držkova Pěničkovi nedal svojí střelou žádnou šanci. A stav byl 4:1. Hosté hráli pohledný fotbal, pořád doráželi, ale stále se hrálo slušně. V 73. minutě se jim podařilo snížit na rozdíl dvou branek střelou Štěpána. O deset minut později už ale uzavřel skóre zápasu domácí Lubas svým druhým gólem na 5:2.

VŠICHNI PÍSKALI DOBŘE

„Čekal se tvrdý, houževnatý boj, ale k překvapení všech diváků se hrál slušný fotbal, bez závažných faulů a bez karet. K němu přispěli také rozhodčí Šubrt, Pecina a Brožek. Více spokojených diváků bylo určitě z řad domácích. Ale i příznivci hostů si fotbal pochvalovali. Naše mužstvo předvedlo takový výkon, jaký mělo předvádět v každém zápase," uvedl k duelu s Držkovem vedoucí týmu Plavů Arnošt Röslera a dodal, že na jaře zatím trochu za svojí formou zaostává kapitán Šimerda.

Za Plavy: Škaloud, Jelínek, Černý, Votoček, Korotvička, Jón, Tomíček, Šimerda, Lejsek (46. Černý), Sitarčík (46. Lubas), Toman (62. Knap).

Za Držkov: Pěnička, Dvořák E., Dvořák, Pavlata, Holeček, Batěk, Vágner, Vokáček, Marousek, Štěpán, Fišer (46. Soukup).

A KAM JEDOU PŘÍŠTĚ?

V dalším kole se hostující tým Držkova utká doma s Horní Brannou, a to v sobotu 7. května od 17 hodin.

Plavy se rozjedou v neděli do Roztok, kde si na trávě změří síly s místními. Zápas začíná také v sedmnáct hodin. A za čtrnáct dnů, v sobotu, jede Držkov do Zásady, Plavy hrají ten den doma, oba zápasy v 17 h.