Jaroslav Hrabák

V posledním přípravném utkání narazili jablonečtí fotbalisté na nováčka turecké ligy.

Nastoupila sestava, kterou bude trenér Klucký považovat prakticky za základní.
Když vycházím z posledních dvou přípravných zápasů, tak Klucký začíná praktikovat takový fotbal, který by v lize asi moc nebavil. Hodně na jistotu, hodně dozadu, málo dravosti v ofenzívě a ty přihrávky, jak ty kolem útočného vápna, tak tentokrát i ve vlastním. Tato generálka byla víc nic než moc.

NAŠI INKASOVALI PRVNÍ

Už v 7. minutě musel Hrubý hodně předvést ze svého postřehu, když zlikvidoval první střelu. Ve 14. šéf obrany Pernica podcenil situaci, ale střela z jasné šance naštěstí tyče Hrubého brány minula. Ve 30. to už padlo, ale do jablonecké sítě. Jablonecké obraně, po zpackané přihrávce uprostřed pole, míč navíc propadl. Ghilas si pohrál ve vápně s Hübschmannem a Hrubý byl na pumelici k tyči krátký – 0:1. Prakticky hned z výkopu Kluckého tým srovnal, to zase Masopust hlavou posunul míč na Doležala a ten vyrovnal na 1:1. Ještě ve 45. pálil Kubista, míč po tečích mířil do turecké sítě, ovšem gólman Gubenc ho stačil na brankové čáře zpacifikovat.
Po změně stran k žádnému velkému posunu nedošlo, Pernica neuvěřitelnou přihrávkou přímo soupeři založil soupeřův útok a po něm propadla celá obrana. Hanousek Ghilase zcela vynechal a turecký střelec efektně i efektivně bombou poslal míč za Hrubého záda a stanovil konečný stav na 1:2.

FK JBLONEC – SK GOZTEPE 1:2 (1:1)

FK Jablonec: Hrubý – Jankovič, Pernica, Hübschman (C), Hanousek – Masopust, Trávník, Kubista, Zelený – Mihálik, Doležal. Náhradníci: Bárta, Valeš, Mehanović, Považanec, KučeraLischka, Kysela, Breda, Kouřil, Janetzký.