Pochvalu hráčům jabloneckého Baumitu za vítězství nad Mladou Boleslaví udělil také bývalý hráč a trenér Jablonce Jaroslav Dočkal.

Po zápase s Duklou jste chválil mužstvo Jablonce. Můžete ho pochválit i po utkání s Mladou Boleslaví?

Určitě. Diváci viděli zajímavé utkání, které mělo náboj a devadesát minut se bylo na co dívat. Domácí opět předvedli výborný výkon, ale nesmíme zapomenout ani na soupeře. Tohle mužstvo bylo nejlepší, co tady na podzim hostovalo. Hrálo se s velkým nasazením. Na obou stranách byly šance, víc jich však měl Jablonec a vyhrál naprosto zaslouženě. Stále víc se mi líbí hra domácí obrany, která udělala minimum chyb. Jablonecké mužstvo hrálo důsledně, odpovědně a profesionálně.

Už v první půli mohla obě mužstva skórovat z množství šancí, ale nakonec odcházela do kabin, aniž by dala gól.

Ano. Na obou stranách byly šance, ale skóre po poločase bylo 0:0, protože obě mužstva mají kvalitní brankáře a ani jeden za celý zápas neudělal chybu.

Do druhé půle šli domácí s odhodláním dát gól a to se nakonec podařilo.

A víte, proč tomu tak bylo? Protože si to Jablonec zasloužil. Ukázalo se, že ten tým je každým zápasem silnější a silnější. Vezměte si už jen to, jakým způsobem zvládl závěr dnešního zápasu a zápas s Libercem. S přehledem, bez zmatků.

Jediný gól utkání vstřelil nejmenší hráč na hřišti Ruslan Mingazov hlavou. Co tomu říkáte?

Ukázalo se, že nezáleží na tom, jakou má hráč postavu. Jde o to, jaký má výběr místa, umí si tam naběhnout a to Ruslan prokázal.

Ukazuje se, že stále silnější zbraní Jablonce jsou standardky.

Souhlasím. Je vidět, že na tom hodně pracují. V tomhle jsou naši ligoví hráči stále silnější. To je tradice, která nás provází od bývalého trenéra národního týmu Brücknera.

Dá se tedy říct, že Jablonec šel důsledněji za vítězstvím než Boleslav?

I tak se to dá říct. Opakuju se. Mužstvo prokázalo profesionální přístup a hráči tak pokračují v trendu, který nasadili. Chodím na každý fotbal Jablonce a musím ho pochválit za velkou aktivitu a nasazení. Hráči hrají s velkou odpovědností. A o tom ten fotbal je. A ještě si nemohu odpustit jednu věc.

Povídejte…

Velké předpoklady vidím v Kopicovi a mám dojem, že je málo využívaný. Má kvalitní techniku a je to rychlostní typ, ale nedostává tolik balonů, co by měl. Takový hráč musí lézt po utkání z hřiště po čtyřech. Na druhou stranu i Kopic by se měl pohybem víc nabízet. Myslím si, že je schopen podávat daleko kvalitnější výkony.

Jako bývalému záložníkovi se určitě musí líbit hra Martina Pospíšila.

To určitě. Jeho pohyb a technika je na vysoké úrovni. Vůbec, ten trojúhelník Hübschman, Rossi a Pospíšil, to je zkušené jádro. Na ně je spolehnutí, to je ten základ úspěchu.

Jak by dopadlo srovnání tohoto zápasu s derby?

Utkání mělo vyšší úroveň. V Liberci jsme hráli dobře jen druhou půlku, kdežto tentokrát celý zápas.

Jablonec je v tabulce dvě kola před koncem podzimní ligy suverénně na třetím místě. Jak vidíte to jeho umístění?

Jablonec by se v současné formě neměl dívat za sebe, jak hrají mužstva za ním, ale před sebe. My ať vyhráváme a to, co se děje za námi by nás zajímat nemělo. My musíme vyhrávat, v tom je úspěch. A víte, z čeho jsem nejvíc smutný?

Z čeho?

Z těch diváků, jak málo jich chodí. Na to, jak mužstvo na podzim hraje, si zaslouží, aby na ně chodilo víc lidí.

Autor: Vlastimil Cakl