Čtyři zápasy, k tomu pohár, všechno vítězně, čeho si nejvíc na mužstvu vážíte, co má za přednost?

„Důležité je, že jsme všichni zdraví, že všichni absolvovali přípravu. Sedlo si to i po stránce směrem dopředu, kdy chceme hrát aktivně, chceme napadat.  Takže to nám zatím drží. I když teď jsme mohli být bez celé střední zálohy, Považanec v důsledku karet, Hubschman zranění, Trávník zdravotní problémy. Už jsem si myslel, že jsem to zakřikl.  Naštěstí se ale Trávník dal dohromady. A i ti hráči, kteří před tím nenastupovali,  to pojali tak, že patří do kádru a jestli jich je jedenáct nebo devatenáct, každý má možnost hrát. A z toho mám radost. Karty, onemocnění, zranění to přijde vždycky,  s tím musí každý počítat.  Prohry přijdou, fotbal není jen o výhře. Hráči, kteří jsou tady pro ofenzívu, Chramosta, Trávník, Jovovič, Masopust, Doležal, to nejsou hráči, kteří budou bránit, to nemají zažité. Ale směrem dopředu jsou silní. To musíme využít, pokud to jde. A zatím to drží, i střílíme branky.

Jak se těšíte na zápas s Jihlavou, na utkání dvou na jaře stoprocentních týmů?

Těším se na každý zápas. V Jihlavě jsem působil. Je na tom stejně jako my, neprohrála, vyhrála na Dukle, měla  možná soupeře těžšího kalibru. Ať hrajete proti silnýmu nebo  slabýmu, musíte vyhrát. Viděl jsem ji na Dukle, tam vyhrála zaslouženě. Bude to utkání prestižní, hodně důležité tím, že obě mužstva zatím neprohrála. Hrají taky hodně vysoko. Mají tam hráče, kterým je to vlastní.  Jsou uvolněný, dostali se ze sklepa zamčeného na pět zámků před něj. Dnes mají dvaadvacet bodů a to je velký bonus.  Když jsem tam byl, byli jsme taky poslední, měli jsme dvanáct bodů, skončili jsme osmí.

Jakou radost vám dělá David Lischka?

To je pro nás pro všechny velké překvapení. Když jsem sem nastupoval, tak jsem ho neznal, protože byl v Karviné, tak odehrál nějaké zápasy. Pak přišel sem. U nás musel Kysela bohužel ukončit kariéru, moc možností jsme neměli. Hledali jsme stopera, chtěli jsme ze Slavie nějakého, který by nám pomohl. Měli jsme jen Pernicu a Lischku, který tady toho moc neodehrál v tom věku dvacet let. Ale rozhodli jsme se, fot bal začíná v devátenácti, ve dvaceti.  V přípravě si vedl dobře.  Udělal tam někde menší chybu, to se stává. Ale na Dukle nám vyhrál zápas. Obstál. I dneska tam byl takový jeden balón, při kterém jsem trošku trnul.  Myslím, že pokud bude takto pokračovat, tak je to mladý, perspektivní , slušný kluk, který tady je, je to stoper levonohý a těch moc není.  Když je tam levák, hra je strašně zrychlená, je to velké plus. Jsem rád, že tady je, že pracuje  a doufám, že jeho výkonnost půjde nahoru.  Je to ještě hráč, který může reprezentovat jednadvacítku a já mu to přeju. Kéž by mu výkonnost vydržela a mohl tam nakouknout.