To je tedy náboj, jen se podívejte do tabulky:

1.FC Viktoria Plzeň 28 18 6 4 48:21 60
2. SK Slavia Praha 27 15 8 4 44:16 53
3. SK Sigma Olomouc 28 14 10 4 38:21 52
4. FK Jablonec 28 14 8 6 44:26 50
5. AC Sparta Praha 28 13 10 5 42:25 49
6. FC Slovan Liberec 28 12 7 9 35:32 43

Karviná přijela do Jablonce s mírným dopinkem, nehrála uprostřed týdne tak těžký zápas jako bylo finále poháru. To finále stálo Jablonecké mnoho fyzických a psychických sil. A také Masopusta, ten si natáhl sval a proti Karviné seděl na tribuně. Zlomený nos stále nedovoluje hrát Vojtovi Kubistovi a Radovi tak vznikl problém. Vrátil do základu Chramostu, což se povedlo. Ale uprostřed pole byla absence Kubisty a Masopusta znát, a to až moc. Michal Trávník hrál tak nějak rozvážně, spolupráce tam moc neklapala a místy až příliš tam docela překvapili rychlíci s přesnou kombinací z Karviné.

trenér FK Jablonec Petr Rada
Byl to můj nejtěžší zápas v Jablonci, říká trenér Petr Rada

Zápas nakonec rozhodly dva krásné jablonecké góly. Ten první dal po skvělé Jovovičově přihrávce navrátilec Chramosta, po vyrovnání Karviné po nedůraze jablonecké defenzívy, kterou potrestal stoper Dreksa to byl opět nejlepší domácí borec (spolu s Pernicou) Jovovi. Vyslal do sóla Hanouska, tomu se povedl přesný centr a neobsazený Doležal zatloukl hřebíček do karvinské rakve. Ta akce byla jednoduchá, rychlá, pohledná a účinná – rozhodla celý duel.

Hosté překvapili solidní hrou, překvapili rychlostí i přesností kombinace uprostřed pole a měli několik závarů, po kterých to před Hrubým skutečně „vonělo.“ Ještě nedávno jablonecký kanonýr Tomáš Wágner byl Pernicou perfektně „uskákán“ a do šance se nedostal. Já jsem mohl doslova nechat oči na karvinském Filipu Panákovi, to je opravdu borec! Z domácích držel obranu, jako obvykle, Pernica, ofenzívě velel Jovovič. Doležal se proti zadákům ve vzduchu prosadil za zápas snad pouze jednou, ale byl z toho vítězný gól. Překvapilo mě, že v úvodu druhé půle, kdy jablonecká hra vypadala jako žádost o vyrovnání (čemuž hosté rádi vyhověli), trenér nezasáhl střídáním. Ale při pohledu na náhradníky tam nebyli typově hráči, které by k tomu potřeboval.

Zápas 28. kola první fotbalové ligy mezi týmy FK Jablonec a MFK Karviná se odehrál 13. května na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou. Na snímku zleva Filip Panák a Matěj Hanousek.
FOTO: Doležal oslavil narození syna vítězným gólem a poslal Jablonec do Evropy

A to je určité memento do podzimu, těch rozehraných borců pro ligu musí být určitě víc než třináct. Za dané situace jsem tam čekal Diviše, aby mocně útočící Karvinou svojí rychlostí trochu vystrašil. Nestalo se. No nic, vítěze se nikdo neptá…. Jablonecké jaro je nejlepší v ligové historii. Myslím si, že pokřiky fandů na trenéra nejsou namístě, ale také „reaktivní plukovník“ na jablonecké lavičce by mohl ztišit motory, i temperament by měl mít svoje hranice.

Slávie a Slovácko, výsledky z těchto zápasů rozhodnou o umístění, které určí výhodnost startu do Evropy. A účast v ní je po třech bodech s Karvinou už jistá! Kdo by to po podzimu čekal? Takže klid, dohrát to s nadhledem !