FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka MB: 86. Kúdela

Boleslav dnes patří k týmům usilujícím v lize o Evropu, Jablonec naopak jakoby se nemohl vymanit z určité disharmonie. Trenér Frťala se sestavou vyvádí pěkné kousky, ale vše se zatím míjí účinkem. V Boleslavi poslal od začátku na hřiště dva hroty, nicméně svoji nedůvěru v risk a ofenzívu si podržel. Kysela vzadu je muž pro hru hlavně dozadu, Karavajev nalevo prostě stoprocentní není, sparťanský levý bek Hybš se posunul na levého halva. Čeho jsem si všiml, to bylo určité „odlehčení" ve hře Jána Greguše.

Ten byl nepříjemný

Od prvních minut to pěkně razítkoval a jeho hra byla pro soupeře hodně nepříjemná. A byl to on, kdo v poslední minutě první půle trefil břevno, když do jeho střely ještě stihl strčit kopačku Kalabiška. Jablonec hrál hodně ofenzivně. Snažil se o presink a oproti minulým zápasům to bylo vidět. Boleslav hodně využívala své výškové převahy, hru se snažila hodně drobit a dostat do soubojů, což není zase pro zelenobílé jejich šálek kávy. Vyplynula z toho spousta nepřesností v přihrávkách a to i těch nevynucených. U obou týmů.

Druhá půle rozhodně ze strany hostů tak razantní nebyla. Boleslavští si vynutili větší tlak. To se projevilo v počtu rohových kopů a po jednom z těch posledních se taky zápas zlomil. Chyba jako hrom, náběh stopera do gólu po rohu v závěru zápasu.

A koho za koho?

To by se mělo pohlídat lépe. Ale ono se to říká… Trenér Frťala ve druhé půli střídal a je otázka, zda neměl Wágner přijít na hřiště místo Doležala než za Tecla. Hrdina posledních zápasů „Doli" totiž ve druhé půli jakoby na hřišti nebyl. První odmakal vzorově. Viděli jste ho v akci? Já ne. Mladý Breda se na hřiště opět nedostal, co se děje? V dresu Bayernu a jiných týmech devatenáctiletí mladíci rozhodují zápasy v lize mistrů. A u nás se bude čekat, až mladíci na lavičkách zestárnou? Nechápu.

Teď je nejlepší doba

Vymlouvat se není na co. Lepší doba, než ta současná, k tomu, aby se mladíkům pomohlo na fotbalový svět boží už zase dlouho nebude. Tak proč? Vyrovnané zápasy dnes rozhodují maličkosti. Když se podívám, jakou odvedli práci krajní beci Mladé Boleslavi Jánoš s Fleišmanem, když jsem viděl, kolik výpadů Jablonce skončilo neefektivně tím, že se do nich dostával Karavajev, ale chyběla v koncovce „levá", tak možná v podobných maličkostech je možné hledat důvod, proč to na hřišti Bolky nevyšlo alespoň na bod.

Další zápas Synot ligy hrají domácí 2. dubna od 17 hodin. Přijede Fastav Zlín.