Soutěž je určená pro chlapce a děvčata ve věku 5-7 let, tedy ročníků 2012, 2013 a 2014. Jedná se o hráče začínající, mohou být i neregistrovaní. Může přijít každý, kdo má zájem o fotbal. „Pod patronací OFS se organizátoři, fotbalové kluby FK Jablonec, FK Velké Hamry a Jiskra Tanvald, domluvili na následujících pravidlech: hraje se na hřišti 22 x 16 m, na čtyři branky, 2 bráníš na 2 útočíš, hrají tři hráči po dobu 8 min., počítají se vstřelené a obdržené branky,“ vysvětlil pravidla Milan Černý z FK Velké Hamry.

Prvního turnaje se zúčastnilo 27 borců z výše uvedených klubů a také z Jiskry Mšeno. Účastníci si z klobouku vytáhli družstvo, za které budou hrát. Pořadatelé připravili patnáct sad dresů po třech kusech, z nichž jeden měl na rukávu kapitánské C.

Pavel Klámrt je novým prezidentem HC Vlci Jablonec. Má mnoho plánů a úkolů. Fanoušci se o jablonecký hokej bát nemusí.
Nový prezident hokeje a Vlků razantní změny neplánuje, podporuje mládež

Mezi kluby jsou např.: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Mnichov, Juventus Turín, Manchester United i City, Borusia Dortmund, FC Liverpool, FC Sevilla, Glasgow Rangers.

„Hrálo se na pěti hřištích, všichni začínali současně, každé družstvo mělo trenéra z řad rodičů, který dostal kartičku, kam zapisoval vstřelené a obdržené branky,“ popsal průběh Milan Černý.

ZJISTILI, JAK NA TO

Po prvním kole již mnozí chlapci zjistili, že mohou „otáčet hru“ na druhou branku. Akci provázela vynikající atmosféra, rodiče povzbuzovali své ratolesti, ale nesměli stát kolem hřiště, jen na bližší straně.

„Další turnaje budou v sobotu 25. 5., v neděli 2. 6. ve Velkých Hamrech a v sobotu 8. 6. v Tanvaldu, vždy se začátkem v 10 hodin. Na turnaje může přijet každý chlapec či dívka ročníku narození 2012, 2013 a 2014 s rodiči, jen se přihlásí u pořadatele nejdéle třicet minut před začátkem,“ vysvětlil systém přihlášení zástupce Velkých Hamrů a doporučil, aby si děti nezapomněly vzít s sebou chrániče holení a kopačky, protože na travnatém povrchu by to malým fotbalistům mohlo klouzat. 

Ilustrační foto.
Hamry už se chystají na derby se Mšenem