„Naše mužstvo prošlo kvalitní zimní přípravou, a proto v týmu krátce před zahájením jarní části soutěže převládají pozitivní pocity. Přípravu jsme započali tradičně na konci ledna v tělocvičně ZŠ v Pěnčíně a postupně se začalo pracovat na fyzické přípravě klasickým osvědčeným běžeckým tréninkem. Následně jsme přidali spinning, který mají naši hráči v oblibě. Na tom má zásluhu spininngová instruktorka Štěpa Jelínková. Hráči požadovali i přidání lekcí, ale to jsem zatrhl, aby nebyli fyzicky přetažení," popsal zimní přípravu hráčů FC Pěnčín prezident klubu Jaroslav Strnad.

Kolektiv je důležitý

Pak už přešli do herního tréninku včetně čtyřdenního soustředění v Janově nad Nisou. Tam se vrátili k fyzické přípravě, tentokrát na běžkách. „Pozitivem soustředění byla devadesátiprocentní účast hráčů a realizačního týmu, což přispělo k utužení kolektivu. A to je mnohdy důležitější než samotný tréninkový proces. Účast na trénincích v zimní přípravě pro mě byla příjemným překvapením. Skoro všichni hráči měli zájem na sobě pracovat, což se určitě pozitivně odrazí v jarních bojích," uvedl spokojeně prezident klubu.

Největšími posilami by měli být uzdravení navrátilci Honza Pleštil, který však utrpěl na soustředění opět lehčí zranění a Roman Hušek, který se v přípravě jevil jako největší posila týmu. Trenér Karela ho k překvapení ostatních předělává z obránce na útočníka. A v přípravě se tento tah osvědčil. Z Romana se stal takový druhý „Koller". „Je silný v osobních soubojích a se svojí postavou „těžkého atleta" má i rychlost. Roman určitě s druhým rychlonohým útočníkem Kubou Zapadlem vytvoří tlak na obránce soupeřů," uvedl Strnad.

Hráče z jiných oddílu Pěnčín neoslovoval. Prezident Strnad ví, že zdravá konkurence v týmu je a doufá, že vydrží až do konce soutěže. Na hostování do Zásady pustili Jiřího Jiskru a do Lučan Petra Bukvice. Stanovený cíl pro jaro 2016 je umístění v první trojce soutěže. A vědí, že to nebude nic snadného, ale ani nesplnitelného. Soutěž je po podzimní části na prvních čtyřech místech v tabulce více než vyrovnaná. A černým koněm pro jarní část bude jistě mužstvo Velkých Hamrů B, které se bude chtít do špičky vmáčknout, tak přemýšlí pěnčínský prezident klubu.

Rokytnice - remíza

„Pro fanoušky soutěže však budou zajímavější souboje o sestup, kde by mohlo dojít k sešupu až čtyř týmů z každé skupiny I. B třídy, a tak jsem rád, že tyto starosti nemáme," uvedl Jaroslav Strnad. Rovněž žáci Pěnčína v zimně nezaháleli, i když je to zatím jen přípravka. Starší, pod vedením trenéra E. Brečky, chystá od podzimu 2016 vstoupit do Okresního přeboru mladších žáků. Část našich starších žáků pak hostuje zvláště ve Velkých Hamrech.

Ve víkendovém mistráku I.B třídy Východ, kde se domácí Pěnčín utkal s Rokytnicí, začal Pěnčín dobře. Ale v 11.minutě kopali hosté přímý kop a proměnili. Brankář Pivrnec na míč nedosáhl. Pěnčín vyrovnal Zapadlem v 21. minutě. Po samostatné akci Zapadla, který obešel i brankáře hostí, se dostali Pěnčínští do vedení opět Zapadlo.

Po přestávce poslal opět tento hráč svojí třetí brankou Pěnčín do vedení 3:1. Potom ale domácí polevili a hosté v 76. snížili na 3:2. Když už to vypadalo, že tři body zůstanou na Pěnčíně, zahrávali hosté v 89. rohový kop a podařilo se jim, i když se štěstím, které k fotbalu také patří, vyrovnat na 3:3.

Trenér Pěnčína Stanislav Karela k prvnímu mistrovskému utkání řekl: „Do sedmdesáté minuty jsme hráli dobře, měli jsme několik dalších šancí, ale potom jsme polevili a hosté toho využili, když dvěma brankami vyrovnali."