Velké Hamry - Stráž p. R. 2:1 (1:1)

Bojovný duel sice postrádal více fotbalovosti, ale tři body se počítají. Domácí mohli jít do vedení hned z kraje utkání, ale nůžky Brože poslaly míč jen do břevna. Pak ale domácí vyšli z rytmu a více prostoru se naskytlo pro hostující borce, kteří hrozili zejména ze standardních situací. Výšková převaha se Stráži vyplatila v 15. minutě, kdy se nadvakrát prosadil Podroužek, jenž měl na zakončení hodně volného prostoru. Inkasovaná branka Hamry probudila a za dvě minuty mohli slavit také domácí příznivci. Szirti vypálil na mokrém terénu a gólman hostů jeho pokus podcenil a míč vyrazil k dobíhajícímu Průchovi, jenže se jako sváteční střelec lehce prosadil a vyrovnal stav utkání. Následující minuty přinesly vyrovnaný fotbal, ale šance již k vidění do poločasu nebyly. Na vývoj utkání reagoval trenér Mařas tím, že stáhl z útoku Brože a poslal tam čerstvého Mička. Ten mohl zakrátko skórovat, ale jeho pokus našel cestu jen do tyče. O chvíli později měl šanci Mihálik, ale nemířil přesně. Nakonec však utkání rozhodl právě střídající Miček. Po krásné kombinační akci se Hamry dostaly do vápna hostů, kde se k míči dostal Miček a s chladnou hlavou poslal míč přesně k tyči 2:1. Hosté se pak nemohli dostat přes dobře hrající obranu Hamrů a prakticky si ve druhém poločase nevypracovali žádnou vážnější šanci. Svěřenci trenéra Mařase jsou zatím stoprocentní a daří se jim plnit plán.

Branky: 17. Průcha, 72. Miček - 15. Podroužek. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 2:2. Diváků: 120. V. Hamry: Blahna - Matocha, Zajíček, Čermák (76. Kobr), Jiřikovský - Vít, Průcha, Szirti, Mihálik - Brož (46. Miček), Pavelka (86. Morávek).

Hejnice - Jiskra Mšeno B 4:3 (1:0)

Zápas se odehrál v Hejnicích, protože stadion ve Mšeně prochází rekonstrukcí. Utkání začalo dvojím zastřelováním domácího Kobra, ale pak měli domácí kliku, kdy po chybě hostující Koudelka z malého vápna trefil tyč. Po čtvrt hodině se hra vyrovnala a hrálo se jen po vápna bez ohrožení brány. Ve 42. nevyšel Mšenu ofsajd systém a Malinský Grujoski s Kobrem šli sami na stopera. Udělali si z něho trhací kalendář a Kobr dostal Hejnice do vedení. Ještě v samém závěru poločasu vyslal Kouba Kobra do šance, jenže ten nastřelil jen ruce gólmana. Na začátku druhé půle měli domácí štěstí, kdy Jiroušek z pěti metrů střílel do brány, ale v posledním okamžiku mu ve skórování zabránil skluzem Budka. V 58. Kobr zachytil rozehrávku na půlce a po úniku z úhlu překvapil gólmana, který se nedohodl s obráncem. Jenže hned za dvě minuty přišla hrubá chyba domácí zálohy, Jiroušek předložil míč Mrklasovi a Mšeno bylo rázem zpět v zápase. V 70. přišel další důležitý moment utkání. Šorejse v samostatném úniku zastavil skluzem mšenský obránce, ale pokračovalo se ve hře. Hosté okamžitě zaútočili a Petr srovnal na 2:2. Rozhodčí ale předtím slyšel „špačkování" Šorejse, který se dožadoval faulu. Vrátil se tedy zpět a ukázal žlutou kartu hráči, který podle něho komentoval jeho výklad pravidel. Jenže žlutou ukázal úplně někomu jinému a byl to nevinný Kobr. A protože již jednu žlutou měl, musel ze hřiště! Domácí ale na křivdu zareagovali po čtyřech minutách, kdy Grujoski našel Koubu a bylo 3:2 pro Hejnice. Hosté však hráli přesilovku, kterou dokázali využít po další hrubé chybě při odkopu domácího hráče. Ten místo odkopu přihrál Koudelkovi a bylo znovu srovnáno. Po chvíli byl zřejmě kompenzačně vyloučen i hostující Jiroušek a síly se vyrovnaly. V 86. minutě drama rozhodl pro Hejnice Kouba, jehož hlavička šla od tyče do tyče a skončila podle rozhodčích v bráně. Míč totiž ještě zřejmě na brankové čáře zastavil gólman Zounek. Hosté ze Mšena se nevzdali a Ráž musel ještě v 89. zakročit při šanci Mrklase. Gól z toho nebyl a Mšeno padlo těsně 4:3.

Branky: 43. a 58. Kobr, 74. a 86. Kouba - 50. Mrklas, 70. Petr, 80. Koudelka st. Rozhodčí: Vrtal, ŽK: 2:2, ČK: 70. Kobr - 84. Jiroušek. Diváků: 120. Mšeno: Zounek - Škvor, Koudelka ml., Knappe, Sekerák - Mrklas, Jiroušek, Hall, Svoboda - Petr, Koudelka st.