První půle utkání I.B třídy východ byla sice vyrovnaná, ale domácí nabízeli Držkovu dobré šance. Ten pak vzal v druhé půli otěže do svých rukou a ukázal, že si s prvním týmem tabulky poradí. I když byl trenér Pěnčína Stanislav Karela s bojovností svého týmu v závěru spokojený, přítomní diváci jen s hrůzou sledovali, kolik ještě gólů do svatyně domácího gólmana spadne.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme herně mírně přehrávali. Z této platonické převahy jsme si vytvořili pár gólových šancí, ale nevyužili jsme je. A to především nepřesností v koncovce. Na konci prvního poločasu pak přišel trest v podobě dobře rozehrané standardní situace soupeře, kterou přesně zakončil Vágner střelou k tyči," okomentoval zápas Jaroslav Strnad, prezident FC Pěnčín.

Dali Držkovu šanci

Litoval, že místo aby Pěnčín ve druhém poločase pokračoval v dobrém herním projevu, tak dal soupeři zbytečným faulem před pokutovým územím ideální šanci pro zkušeného Justa. A ten následně vymetl pravou horní šibenici. Stav 0:2 byl pro domácí stále ještě hratelný. „Ale pak obránce vyrobil v pokutovém území penaltu, kterou soupeř proměnil. A tím pro nás utkání skončilo, mužstvo už nenašlo morální sílu zápas dohrát a inkasovalo další dvě branky," uvedl Strnad.

Dodal, že Držkovu pomohli tím, že mu vytvořili dostatek standardek, ze kterých dal soupeře čtyři branky. „My jsme, bohužel, v tomto týdnu nepotvrdili dobrý výkon z Plavů, když jsme sice pak vyhráli v Rychnově 3 : 2. Ale už tam byla hra zvláště ve druhé půli špatná. A vítězství jsme udrželi pouze se štěstím. A tento zápas se nevyvedl už vůbec. Chci věřit ve zlepšení, ale obávám se, že jsme se dostali do herní krize. Už poněkolikáté jsme na jaře inkasovali více jak dva góly a měli bychom se ponaučit," zdůraznil Strnad.

Za Pěnčín: Pivrnec, Sobotík, Pleštil, Hušek, Lang, Matúška, Matějček J., Mrklas, Matějček P., Zapadlo.

Za Držkov: Zelenka, Vaníček, Holeček, Machula, Batěk, Just (Dvořák E.),Vágner, Vrabec, Šefčík, Čermák (Dvořák J.), Grubhoffer (Vítek).

Branky: Vrabec Pavel 2, Just Josef, Vágner Jiří, Paldus Vítek.