Mšeno A – Trutnov 1:1

Trenér Josef Just před zápasem zdůraznil, že doma by teď jeho tým potřeboval hlavně vyhrávat. To se mu ale nepovedlo. I tak jsou ale on a jeho svěřenci za jeden remízový bod rádi.

VYŘÍKALI SI VŠECHNO

„Po předchozím nepovedeném zápase jsem klukům na tréninku vytkl, co se nám nedařilo. Ale nechtěl jsem je zase až tak strašit a být tak příliš kritický. Potřebujeme hlavně, aby byli všichni v pohodě,“ popsal situaci na tréninku trenér. Upozornil je, co se mu nelíbilo a na co se musí soustředit v přípravě, než nastoupí proti Trutnovu. Zauvažoval, že zatím je divizní soutěž pro ně těžká, i když kluci hrají na maximum a, jak uvedl „odvádějí strop“. „Neudělali jsme žádné posily. Kluci jezdí na doraz. Ale ta kvalita nám ještě trochu chybí, abychom mohli pomýšlet na trochu vyšší místo v tabulce,“ dodal trenér mšenského áčka.

ZAČÁTEK JIM ALE VYŠEL

Začátek soutěže vyšel ovšem Mšenským nad očekávání dobře. Teď předvádějí výkony, na které mají. Čekají je další těžké zápasy, ve kterých chtějí ukázat, že jsou taky těžkými soupeři. „V utkání s Trutnovem jsme měli hodně šancí, ale nedovedli jsme je využít, nedali jsme góly. Soupeř jich tolik neměl, kromě té, ze které dal gól. Na naši branku tolikrát nevystřelili,“ popsal poslední divizní utkání na domácí půdě mšenský trenér. První branku ale dal Trutnov. „Dali nám gól po standardní situaci. Fotbalově byl na tom Trutnov o něco lépe než my. Další šance jsme si vytvořili, ale gól z nich, bohužel, nepadl. My jsme nebyli v herní pohodě,“ uzavřel hodnocení utkání mšenský trenér.

SUDÍ MĚLA PŘEHLED

Fotbalové utkání řídila žena, Lucie Šulcová. Trenér Josef Just konstatoval, že nedělala žádné chyby, pískala to, co viděla, s přehledem a solidně. Na otázku, jak se hráči na hřišti chovají, když zápas píská žena, odpověděl: „Pamatuji si na své zápasy, když jsem ještě hrál. Některé nám také pískala žena. Myslím, že občas si chlapi dají víc pozor na to, co říkají, aby to nebylo urážlivé. Kdežto, když píská muž, tak to asi tak neřeší.“ Mšenský tým už na chvíli také posílil, po pauze kvůli operaci, František Koblížek a podle trenéra se zapojil dobře. „Hrál solidně, hru i mužstvo oživil a vnesl do hry nový vítr. Po zápase jsem ho pochválil. Věřím, že brzy bude připravený nastoupit od první minuty,“ dodal kouč k výkonu důležité posily.

TEĎ JEDOU DO BRANDÝSA

Další utkání hrají Justovi svěřenci na hřišti soupeře. A ten bude těžký. „Teď jedeme do Brandýsa. Domácí zápasy jsme chtěli vyhrát. To se nám nepovedlo, proto nepojedeme s takovou lehkostí. Pokusíme se s tím ale určitě něco udělat. Ale nebude to jednoduché, soupeř je opravdu silný,“ připomenul trenér s tím, že pilovat bude tým to, co se mu tentokrát nedařilo.

Branka Mšena: 72. Žemba. ŽK: 2:2. Diváků: 206.