Martine, kdybyste po poločase vedli dva nebo tři nula, tak by se asi nikdo nedivil.

Přesně tak. Měli jsme tam několik šancí, ze kterých jsme měli skórovat a byl by klid. Jen do desáté minuty tam měl Doli (Doležal) dvě vyložené šance a i potom jsme jich měli daleko víc než domácí. Kdybychom je proměnili, tak bychom se teď nebavili o tom, proč si domů vezeme pouze bod.

Ve druhé půli domácí přidali na tlaku, ale stále jste udržovali jednobrankové vítězství, až přišlo dost laciné vyrovnání.

Je to tak. Přestali jsme být pro soupeřovu branku nebezpeční a místo toho, abychom byli silní na balonu a kontrolovali hru, tak jsme zbytečně brzo ztráceli balony. Domácí vše nakopávali na dlouhého Doška a vytvářeli si standardky, po kterých vznikaly v našem vápně nebezpečné situace. A jak jste řekl, vyrovnání bylo zcela zbytečné. Po autovém vhazování jsme si neuhlídali nabíhajícího Diviše a ten to trefil krásně na zadní tyč.

Utkání nakonec skončilo remízou. Je to pro vás ztráta nebo jste s bodem spokojeni?

Samozřejmě, že je to ztráta. Za prvé jsme vedli a za druhý jsme to už konečně chtěli zlomit a vyhrát. Takže určitě jsme zklamaní, že jsme dneska nevyhráli.

Nastoupili jste v hodně útočné sestavě a bylo vidět, že hlavně v první půli vám to vyhovovalo.

My jsme vlastně začali tak jako jsme skončili doma s Duklou, kdy jsme vyvinuli obrovský tlak a chtěli jsme na to tady navázat. Jak jste řekl. V první půli se nám to dařilo a vytvořili jsme si několik šancí, bohužel jsme je neproměnili a ve druhé půli jsme na to doplatili.

Můžete nám popsat váš gól?

Standa Tecl šel po pravé straně do vápna, křikl jsem si na něho, on mi to z jedničky dal a potom už bylo na mě to trefit nebo netrefit. Naštěstí se mi to podařilo. Škoda, že byl pouze jeden.

Za týden hostíme doma Olomouc a po těch předcházejících utkáních je asi zbytečné se ptát, jak zápas dopadne.

Máte pravdu. Že musíme vyhrát jsme si říkali už v předcházejících zápasech a pak to dopadlo jinak. Pořád mluvíme o tom, že musíme a musíme, ale jednou to je potřeba proměnit ve skutky. Kéž by se tak stalo proti Olomouci.

Na stadionu soupeře vybojoval Jablonec za remízu 1:1 alespoň bod.

Autor: Vlastimil Cakl