Jablonec vstoupí do sezóny 2019/2020 coby obhájce bronzových medailí. I letošní cíle týmu kolem kapitána Petra Mečíře nejsou jiné než umístit se mezi top trojkou. „Špičku 2. ligy hrajeme už pár let. Loni jsme skončili třetí a letos chceme udělat ještě krok dopředu,“ říká před startem nového ročníku trenér a klubová ikona Milan Bláha.

 Hned v 1. kole čeká na GMM možná ten vůbec největší soupeř v boji o čelo soutěže. Futsalové Kladno se netají vysokými cíli a myšlenkami na postup. Zapomenout však nesmíme ani na ústecký Rapid či chomutovský Baník. V generálce před startem ligy se také nejevil zle liberecký Pampuch.

 „Pracovat musíme v podstatě na všem. Poslední přípravný zápas s Pampuchem (5:6) nám ukázal naše nedostatky. To nám však chyběli někteří klíčoví hráči jako Petr Mečíř nebo nově příchozí Vráťa Kořínek,“ dodává Bláha.

 Právě Vratislav Kořínek je futsalově nejzkušenější ze tří předsezónních posil Jablonce. Pětadvacetiletý univerzál má odkopáno hned několik zápasů v nejvyšší české soutěži za českolipské Démony. Spolu s ním doplnili mužstvo také Ondřej Michálek a Miroslav Kukla.

 Kdo však bude na hřišti minimálně v úvodu sezóny scházet, je Matěj Mečíř. Nejmladší z bratrského klanu Mečířů je od srpna na marodce a jeho návrat je v nedohlednu. Jasná není ani budoucnost dalšího maroda Ondřeje Holického, který se nedávno podrobil operaci kolene.

 Úspěch zpravidla není zadarmo, a tak mužstvo pod vedením nového trenérského dua Bláha-Vykoukal absolvoval možná vůbec nejdůkladnější přípravu za posledních pár sezón. „V tomhle směru musím kluky pochválit. Chodí pravidelně a pracují dobře. Teď to jen přenést do zápasů,“ burcuje Milan Bláha. Příprava jeho týmu trvala od poloviny srpna a vyvrcholila dvěma přátelskými duely s prvoligovým Mělníkem (6:7) a Pampuchem Liberec (5:6).