FK Železný Brod - Višňová 3:2 (1:2)

V Brodě se hrál pro diváky výborný fotbal s množstvím šancí na obou stranách. Úvodní nápor Brodu se rychle rozplynul a hrál se vyrovnaný zápas. Domácí obrana si často nevěděla rady s dvojicí hostujících útočníků, kteří byli opravdu výborní a nebezpeční.
V 8. minutě se o jejich nebezpečnosti přesvědčili poprvé a ne zdaleka naposled. Brod chyboval v rozehrávce a hostující tank Nosek se poprvé dostal do zakončení. Šanci Kopal zlikvidoval a po následném souboji na velkém vápně se míč dostal k Jelínkovi, který nádhernou střelou od tyče otevřel v 9. minutě skóre zápasu 0:1.

Ilustrační foto.
V dalším divizním utkání zajíždělo áčko Mšena na hřiště soupeře

Opařený Brod o minutu později chyboval v obraném postavení a výsledkem toho byl faul brankáře Kopala a nařízená penalta. Skóre se ale neměnilo, protože Kutílkovu penaltu brankář Kopal lapil. Pak dvakrát zahrozil Brod. Ve 13. minutě se po krásné akci dostal na velkém vápně k míči osamocený Novotný. Ale co vymýšlel, ví snad jen on sám. A místo střely míč dloubnul nikam. Ve 15. minutě měl dobrou příležitost na hlavě Vanc, ale míč ideálně netrefil a branku o metr minul. Poté přišla v 16. minutě pro domácí další pohroma, když Kotlár chyboval ve velkém vápně a následně se míč dostal před prázdnou branku, kde neměl problém skórovat Nosek 0:2.

Nevypadalo to s Brodem dobře, ale domácí se nevzdali. Ve 22. minutě měl po přihrávce Svobody tutovku Kotlár, ale střela skončila čtyřicet centimetrů vedle tyče. Ve 25. minutě se domácí gólu konečně dočkali. Makula se před velkým vápnem pěkně uvolnil a prostrčil na Picka, který střelou obstřelil brankáře hostí a snížil na 1:2. Do poločasu byl Brod o trochu aktivnější a snažil se o vyrovnaní. Asi nejblíže k tomu měl Vanc,kterého hlavičku hostující brankář vyhlavičkoval z brankové čáry. Šanci měl znovu i Picek, tomu ale míč odskočil a svou branku nezopakoval.

Ilustrační foto
Hamrovský Rudolf předvedl dvě ukázkové penalty

Hosté měli v prvním poločase ještě jednu příležitost, kterou nedali. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2 pro Višňovou. I ve druhém poločase pokračoval divácky atraktivní zápas. Šance byly opět na obou stranách. Za Brod byl nejblíže gólu Kysela, který se po standardní situaci objevil na zadní tyči. Ale trestuhodně přestřelil. Pak poslal krásnou ránu z přímého kopu na branku hostí Maryško, Višňovou zachránila tyč. Hosté měli tutovku, když po rohovém kopu domácí špatně obsadili a hostující hlavička zázračně našla náruč brankáře Kopala.

Blížil se konec zápasu a Višňová stále tahala za delší konec. Brod se ovšem nevzdával a za svou snahu byl odměněn. V 78. minutě se dostal zleva do vápna Hloušek a následně perfektně poslal míč před branku. Tam si naběhl Kysela a do prázdné branky vyrovnal na 2:2. V 87. minutě přišel velký obrat, kdy hosté chybovali v obraně a nepřesná přihrávka se dostala k Šefrovi, který byl v nadějné pozici a akci zakončil. Střela mu nesedla, ale šťastně se dostala před branku k Hlouškovi, který předskočil obránce a do prázdné branky nezadržitelně skóroval 3:2. Hosté měli ale v 89. minutě šanci na vyrovnání. Pak ještě mohl dvakrát skórovat Brod, ale skóre se již neměnilo.

Na úplně novou akci se mohou těšit senioři od 60 let z celého regionu. Koná se 9. června v Semilech.
Senioři, přihlašte se, blíží se první Podkrkonošské seniorské dny

„Hrál se výborný, útočný fotbal a diváci se rozhodně nenudili. Musím u našeho týmu ocenit, že se dokázal ze stavu 0:2 vzchopit a zápas otočit. Višňová hrála fakt skvěle a porážka je pro hosty, vzhledem k vývoji zápasu, krutá. My jsme měli hodně šancí, ale kdyby hosté využili nějakou svoji a dali na 1:3, tak bychom to asi již nezvládli. Zápasu asi slušela spíše remíza a kdyby zápas skončil třeba 7:7 tak se nikdo nemohl divit. Takže pro nás tři cenné body po skvělém zápase.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Branky: 25. Picek, 78. Kysela, 87. Hloušek - 9. Jelínek, 15. Nosek. Rozhodčí: Odvárko. ŽK: 3:0. Diváků: 72.