V úvodu zápasu všichni přítomní uctili minutou ticha památku zesnulého dlouholetého funkcionáře a zdravotníka domácího oddílu pana Jaroslava Kováře, který nás v nedožitých osmdesáti letech dne 27. dubna opustil. Samotný zápas začali domácí velmi dobře. V 10. minutě se technicky ukázal Hloušek, který se snažil přehodit hostující gólmana, ale branku bohužel těsně minul. O minutu později Hloušek využil zaváhání hostující obrany a do prázdné branky otevřel skóre zápasu.

Ve 13. minutě Kotlár v brodském vápně tak dlouho váhal s obranným zákrokem, až se hosté dostali do tutovky, kterou Kopal bravurně zneškodnil. V 18. minutě znovu hořela pravá brodská strana obrany a Kopal znovu likvidoval tutovku Trutnova. V 21. minutě měl Brod velkou příležitost na zvýšení, ale výhodné přečíslení přišlo na zmar díky Wanackého nepřesné finální přihrávce za brankovou lajnu. Přitom před brankou byli naprosto volní jeho spoluhráči, kteří by asi měli lehkou práci s koncovkou.

Ve 24. minutě přišla brodská divizní klasika. Brod měl výhodu rohového kopu. Ten rozehrál Hloušek na Peškara, který ve snaze o střelu míč minul, ten se odrazil k Honcovi, který ale nepřesnou rozehrou nabídl brejk soupeři. Brod se sice stačil dostat relativně do obranného postavení, ale přesto rozhozená obrana nedokázala pokrýt Markse, který střelou k tyči z hranice velkého vápna vyrovnal.

Hosté mohli jít do vedení v 39. minutě, ale volný hráč hostí hlavou přestřelil Kopalovu branku. V 43. minutě měl na hlavě gól Kordík, ale rovněž branku Trutnova přestřelil. Ve 44. minutě si s nepříjemnou střelou hostí Kopal poradil, a tak se šlo do kabin za remízového stavu.

Druhý poločas začal nadějnou situací pro Brod, když se v 53. minutě Wanacki uvolnil na pravém křídle a následně hledal před brankou volného Hlouška. Jenže Wanackého přihrávku bravurně zlikvidoval hostující brankář Šťastný, který si na přihrávku na Hlouška počkal a zabránil tak jistému gólu. Dá se říct, že do 70. minuty byl zápas vyrovnaný. V posledních dvaceti minutách ale výkon Brodu poklesl a hosté již poté dominovali. V 72. minutě motal s domácí obranou hostující Křižovič, ale nakonec se ke střele nedostal. V 73. minutě byl znovu skvělý Kopal.

O dvě minuty později školácky chyboval při odkopu Kovář, který doslova vybídl soupeře ke skórování. Ten nejdříve trefil tyč, ale při následné akci zůstal před brankou zcela volný Kejzlar, který do prázdné branky otočil skóre zápasu. Další chybu v obraně předvedl v 83. minutě Honc a Kamitz následně propálil s pomocí teče vše, co mu stálo v cestě, a tvrdou ranou stanovil konečné skóre zápasu – 1:3.

Železný Brod se musel v utkání také obejít bez několika hráčů, včetně nemocného Jana Maryška. Příležitost tak dostali další hráči z lavičky, ale na Trutnov to tentokrát nestačilo. „Očekával jsem vyrovnaný zápas, což se ve většině času potvrdilo. Neobstáli jsme ale ve věcech, které se pořád opakují. Je rozdíl mezi námi a soupeři, máme méně důrazu v obou vápnech, tam je hrozný rozdíl. Postupně jsme pak inkasovali takové klasické góly. Říkal jsem klukům, že si z takových zápasů musí brát zkušenosti," řekl po utkání trenér Brodu Josef Hloušek.

Železný Brod – Trutnov 1:3 (1:1)

Branky: 11. Hloušek – 24. Marks, 75. Kejzlar, 83. Kamitz. Rozhodčí: Štefan, ŽK: 3:2. Diváků: 114. Ž. Brod: Kopal – Honc, Kovář, Kordík J., Kraus – Kotlár (80. Brožek), Aubrecht (67. Šilhán), Peškar – Wanacki, Hloušek, Holeček (46. Picek).

(kle, ber)