Brodský tým čekal zápas na půdě nováčka soutěže, který evidentně ekonomicky nestrádá. Do pěkného živanického areálu ale moc příznivců nepřišlo a nebylo problém diváky rychle spočítat 57 kousků.

Samotný zápas začal několika rohy domácího týmu, které ohrožení brodské branky nepřinesly. Ovšem na druhé straně udeřilo velmi rychle, když Holeček podstoupil souboj u půlící čáry se stoperem soupeře. Domácí hráč následně chyboval a do přečíslení se dostal Hloušek, který poté vyzval do samostatného brejku právě Holečka, který uklidil míč po zemi do sítě Živanic.

Živanice Klátilem vyrovnali v 9. minutě po předchozím evidentním faulu na brankáře Kopala. Rozhodčí by mohli být samostatnou kapitolou tohoto článku, ale v 11. minutě mohl Brod těžko něco namítat proti nařízení penalty po faulu Hozdy. Kopal však předvedl zákrok, který byl asi rozhodující pro další průběh zápasu. Exligovému Herzánovi Kopal jeho pokus vyrazil na roh a hrálo se dále 1:1.

Poté byla hra vyrovnaná bez větších šancí, a to až druhého gólového momentu ze strany Brodu, který přišel ve 44. minutě, kdy se po individuální akci prosadil Linka.

O poločase byl z domácí kabiny slyšet řev, trenéra Martina Pulpita, který se rozléhal na míle. Ale ani důrazná domluva nového trenéra druholigového Zlína, sedícího na dvou židlích, nepomohla. Brod byl v úvodu druhého poločasu aktivní a za svou aktivitu byl odměněn. V 58. minutě se řítil sám na branku Živanic Holeček, který byl po kličce brankáři Hloušovi následně domácím gólmanem sražen. Penaltu nepísknout si arbitr nedovolil, ale místo jasné červené karty přišlo jen žluté napomínání. Penaltu Linka s přehledem proměnil.

Domácí poté vrhli všechny své síly do útoku a Brod se dostal pod tlak. V 64. minutě domácí vytvořili závar před brodskou brankou, ale do zakončení se nedostali. Dvě velké šance měli domácí v 76. a 80. Minutě. Poprvé se blýskl skvělým zákrokem Kopal a podruhé skončila hlavička Klátila vedle.

Brod si v posledních minutách hru moc nekomplikoval, ale přesto strašil soupeře brejky. Z jednoho z nich vstřelil čtvrtý gól střídající Havel, který nadvakrát zvýšil na konečných 1:4. V poslední minutě Maryško ještě hlavou trefil břevno živanické branky, ale to hostující tým již nemuselo trápit. Brod tak poprvé v divizním účinkování zvítězil na soupeře hřišti.

Živanice - Železný Brod 1:4 (1:2)

Branky: 9. Klátil - 44. a 58. z pen. Linka, 6. Holeček, 87. Havel. Rozhodčí: Hocek, ŽK: 3:4. Diváků: 57. Železný Brod: Kopal - Hartl, Kovář, Hozda, Kordík J. - Wanacki (85. Havel), Maryško, Linka, Kotlár, Hloušek - Holeček (90. Olyanin).