Do Brodu přijel druhý tým tabulky a od začátku potvrzoval své kvality. Rozdíl byl vidět hlavně v prvním doteku s míčem, který hosté měli excelentní. Práce s míčem nebyl ale jediný rozdíl v kvalitě obou týmů. Hosté byli celkově i rychlostně vybavenější a podstatná byla i výšková převaha při standardních situacích. A právě ta rozhodovala. Po celkem vyrovnaném úvodu přišel ve 13. minutě roh hostí, kde se dostal k zakončení nepokrytý Miškovský, který otevřel skóre zápasu.

V 17. minutě se po rohu domácích dostal k odraženému míči Toman, který z levé strany přetáhl centr na zadní tyč, kde měl Hloušek dobrou příležitost vyrovnat, ale mířil jen do boční sítě. Nejlepším hráčem Brodu byl brankář Kopal, který ve 24. minutě při samostatném nájezdu hostí vystihl kličku soupeřova útočníka a zlikvidoval tak tutovou šanci.

Bohužel ve 26. minutě přišel další roh hostí, kdy na zadní tyči zůstali tři nepokrytí hráči. A tak měl střelec první branky Miškovský znovu snadnou práci vstřelit hlavou svůj další gól. Další šanci hosté neproměnili v 29. minutě. V 39. minutě měl náznak šance i Brod, ale centr Hlouška před brankou nikoho nenašel. V 42. minutě přišel znovu samostatný únik hostí, ale ani tentokrát se Kopal nenechal obejít a předvedl další skvělý zákrok. A tak se šlo do kabin díky Kopalovi jen za stavu 0:2.

Druhý poločas byl vyrovnanější a do šancí se dostal i Brod. V 50. minutě se po souboji ve vápně soupeře míč odrazil k Havrdovi, který odkrytou branku hostí minul. Bohužel takové šance většina divizních týmů využívá, ale Brod je bohužel s koncovkou po celou sezónu na štíru. Další velká šance přišla v 57. minutě, kdy unikal hostům Hloušek, ale těžko říci zda Hloušek střílel nebo hledal před brankou Havrdu. Každopádně Hlouškovo zakončení nenašlo ani Havrdu a ani se nevešlo mezi tyče branky Dobrovice.

V 67. minutě chyboval Wanacki, který poté mohl poděkovat znovu skvělému Kopalovi za to, že Brod neinkasoval. V 70. minutě se řítil znovu na branku hostí Hloušek, ale bohužel opět dokázal, že neměl svůj den a branku soupeře hodně, ale opravdu hodně, minul. V 77. minutě byl vyloučen hráč hostí Bém, který dříve působil ve Mšeně. Ale i přes početní výhodu Brodu se do dvou šancí dostal v závěru soupeř, ale dalším gólem neskončily. Brod tak uhrál relativně přijatelný výsledek proti fotbalově vyspělému týmu.

Železný Brod – Dobrovice 0:2 (0:2)

Branky: 13. a 26. Miškovský. Rozhodčí: Růžička, ŽK: 3:0, ČK: 77. Bém (Dobrovice). Diváků: 234. Ž. Brod: Kopal – Honc (90. Brožek), J. Kordík, Toman, Kraus – Maryško – Wanacki, Peškar (80. Aubrecht), Havrda, Hloušek (90. Picek) – Kotlár (60. Kovář).